Director: Silviu POPESCUVineri, 14 septembrie 2012
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Local  
National  
Actualitate  
Turism  
Mica publicitate  
Social  

Sondaj6 voluntari suedezi petrec 10 zile în Vâlcea, în cadrul unui proiect internațional

Asociația Pro Xpert organizează vineri, 14 septembrie 2012, începând cu ora 1000, în Sala de Festivități a Bibliotecii Județene Antim Ivireanul o conferința de presă organizată cu prilejul întâmpinării celor 6 voluntari suedezi care vor petrece 10 zile în Râmnicu Vâlcea în cadrul proiectului „VILBWAA - Volunteering and Intergenerational Learning – Best Ways for an Active Ageing” – Voluntariatul și învățarea intergenerațională – cea mai bună cale pentru o îmbătrânire activă – finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Comunitar „Învățare de-a lungul întregii vieți” – subprogramul Grundtvig – Schimb de Voluntari Seniori.
Proiectul „VILBWAA - Volunteering and Intergenerational Learning – Best Ways for an Active Ageing” este implementat de Asociația Pro Xpert – Râmnicu Vâlcea și Asociația A.VIKSJÖFORSBALETTEN din Viksjöfors/Hälsingland – Suedia în perioada 1 august 2011 – 31 iulie 2013 și implică un schimb de voluntari seniori (în vârstă de peste 50 de ani) între cele două organizații, care vor experimenta timp de patru săptămâni voluntariatul într-o altă țară ca instrument de învățare de-a lungul întregii vieți.
În acest sens, 6 voluntari români au petrecut patru săptămâni în Viksjöfors/Hälsingland, în luna iulie 2012 iar în perioada 3 – 29 septembrie 2012 6 dintre voluntari suedezi sunt găzduiți de către Asociația Pro Xpert în diferite locații din județul Vâlcea, unde se vor implica în activități de voluntariat care să le valorifice experiența și cunoțtințele și, pe de altă parte, vor acumula cât mai multe informații despre cultura, tradițiile și modul de viață din România pentru a le disemina în comunitățile locale în care trăiesc și își desfășoră activitățle.
Stagiul celor 6 voluntari suedezi: doamnele Birgitta Bomark, Anita Wallin, Britt Björklund și domnii Torbjörm Bolin, Lars Kock și Kjell Näslund – a început cu o vizită la cele mai importante obiective culturale din București și a continuat cu o suită de activități reunite sub genericul ”Săptămâna voluntariatului în cultură, patrimoniu și comunitate” realizată de Asociația Pro Xpert în parteneriat cu Memorialul Nicolae Bălcescu în perioada 5 – 12 septembrie, perioadă în care voluntarii suedezi – găzduiți la Memorialul Nicolae Bălcescu – au fost extrem de activi ajutând personalul muzeului în activitățile curente dar și cadrele didactice de la Școala Generală cu Clasele I-VIII Nicolae Bălcescu în amenajarea claselor pentru o primire cât mai prietenoasă a copiilor la 15 septembrie.
Memorialul Nicolae Bălcescu a găzduit, de asemenea, duminică – 9 septembrie 2012, un eveniment cultural realizat de copiii de la Școala Generală cu Clasele I-VIII din comună, care au prezentat oaspeților din Suedia momente reprezentative din folclorul românesc. Seara s-a încheiat cu o expoziție culinară de preparate românești și suedeze.
În perioada următoare voluntarii suedezi – care sunt deosebit de încântați de țara noastră și de oamenii pe care i-au cunoscut – vor fi implicați în diferite activități sociale, educative și de protecția mediului organizate în parteneriat cu Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, Liga Femeilor Creștin Ortodoxe Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.
Informații suplimentare: Asociația Pro Xpert – telefon 0350405076, e-mail: officeâproxpert.org, persoană de contact – Silvia Petre (coordonator proiect) – tel. 0744395817 și pe blogul proiectului: http://vilbwaa.wordpress.com/.
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics