Director: Silviu POPESCUVineri, 19 aprilie 2013
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Local  
Sport  
International  
Sănătate  
Actualitate  
Cultura  
Interviu  
Mica publicitate  
Social  
Învațământ  
Retete  
Finante Publice  

Sondaj99,95% din titlurile de proprietate au fost emise la Vâlcea

Un număr de 108.041 titluri de proprietate pentru terenuri agricole au fost emise din totalul 108.100, reprezentând un procent de 99,95%, în județul Vâlcea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, prefectul Mircea Nadolu.
'Astfel, în județul Vâlcea, avem o suprafața de 190.130 hectare teren agricol supus emiterii titlurilor de proprietate și 159.397 teren forestier. în total sunt de emis 108.100 titluri pentru teren agricol și 36.747 pentru forestier. Până la finalul lunii martie au fost deja emise 99,96 titluri de proprietate pe toate terenurile - 99,95 pe agricol și 99,98 pe forestier, asta însemnând că au fost deja retrocedate 98,11% terenuri agricole și 89,63% terenuri forestiere. Din situația noastră, avem pe luna martie emise 188 de titluri pe teren agricol și 77 pentru terenuri forestiere', a precizat Nadolu.
Potrivit datelor furnizate de prefectul de Vâlcea, în temeiul Legii 10/ 2001 s-au înregistrat la nivelul județului Vâlcea un număr de 2.870 notificări privind restituiri de imobile sau terenuri, din care, pâna în prezent, au fost soluționate prin restituiri în natură 284, 1162 prin restituiri în echivalent (acțiuni, titluri, despăgubiri bănești), 695 notificări au fost respinse.
'Mai există 219 notificări nesoluționate. Cele mai multe notificări înregistrate au fost în Râmnicu Vâlcea, un număr de 1457 și în municipiul Drăgășani- 311. Avem și cele trei balneo, Călimănești - 153, Olănești, 123 și Govora 77', a mai precizat Mircea Nadolu.
Executivul și-a asumat miercuri răspunderea în fața Parlamentului pentru legea retrocedărilor, premierul Victor Ponta afirmând că societatea românească și statul de drept trebuie să respecte proprietatea, iar noul act normativ constituie 'un moment de responsabilitate politică', în care Guvernul și Legislativul 'colaborează pentru soluționarea unei probleme istorice'.
După asumarea răspunderii, parlamentarii au la dispoziție trei zile pentru a depune o moțiune de cenzură, care poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor.
Dacă în termen de trei zile de la asumare, deputații și senatorii nu au inițiat nicio moțiune de cenzură la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege pe care acesta și-a angajat răspunderea se consideră adoptat, iar în cazul în care demersul antiguvernamental a primit votul majorității parlamentarilor, atunci Executivul este demis.AGERPRES/(AS, Liviu Popescu)
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics