Director: Silviu POPESCUMarti, 23 decembrie 2008
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
National  
Sănătate  
Actualitate  
Interviu  
Agricultura  
Mica publicitate  
Jobs  
Social  
Învațământ  
Urari de Craciun  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfActivitatea Direcției de Protecție Socială

În perioada 15–19 decembrie a.c. Direcția de Protecție Socială, prin compartimentele de specialitate, a efectuat plăți și a întocmit situații centralizatoare privind: alocațiile complementare și de susținere, dosare nou-primite și anume 34 (alocații complementare și de susținere).
Pentru a putea beneficia de alocația complementară/ de susținere, venitul net pe membru de familie trebuie să fie sub 423 lei/lună, începând cu 01.11.2008. Se iau în calcul alocația de stat, bursele, salariile, pensiile etc., inclusiv bonurile valorice/tichetele de masă. Trusoul pentru nou-născuți este de 150 lei.
Au fost primite 23 de cereri și s-a efectuat plata sumei reprezentând contravaloarea în lei a trusoului pentru dosarele depuse până la data de 10.11.2008, suma totală fiind de18.013 lei.
Ajutorul social, din data de 15 decembrie, se efectuează plata venitului minim garantat aferent lunilor noiembrie-decembrie pentru 340 familii, ajutor acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările ulterioare; suma reprezentând ajutorul social cumulat în valoare de 37.020 lei
Ajutoare pentru încălzirea locuinței cu lemne, 1.400 familii, suma reprezentând ajutorul pentru încălzire și anume 248.000 lei.
Plata se va realiza prin mandat poștal, o singură dată pentru tot sezonul rece, începând cu data de 18.12.08, urmare a transferării de către Direcția de Muncă și Incluziune Socială Vâlcea, a sumelor necesare.
Persoanele cu handicap, se achită drepturile salariale pentru beneficiarii Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap; asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav 184 pers; suma reprezentând salariile nete, în valoare de 87 109 lei; beneficiari de indemnizație (inclusiv restanța pe oct.) 1.017 persoane.
Până la sărbători, toți beneficiarii vor intra în posesia drepturilor bănești.
Ajutoare de urgență, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Iarnă s-au acordat un număr de 41 ajutoare de urgență (persoane vârstnice izolate social, familii monoparentale cu copii minori elevi, fără venituri, persoane cu nevoi speciale) în valoare totală de 20 500 lei; alte patru persoane vulnerabile social (vârstnici octogenari cu grave probleme de sănătate și familii cu minori în întreținere) își vor ridica ajutorul de urgență acordat de autorități în sumă totală 2.600 lei. Direcția de Protecție Socială a primit Notificarea pentru demararea proiectului „Centrul de servicii terapeutice pentru copilul cu autism – Mara” aferent SC Hemei de finanțare nerambursabilă PHARE 2006/018-147.04.02.03.02.01 „Servicii Sociale”. Informații suplimentare privitoare la scopul și obiectivele proiectului, grupul țintă, serviciile prestate, vor fi oferite în cadrul unor campanii de informare a comunității.
În spiritul bunei colabărări existente între DPS și Asociația umanitară „Pro Help”, un număr de 119 copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, proveniți din familii asistate prin Cantina de Ajutor Social au participat în data de 19 decembrie, în Sala Consiliului Județean, la ora 16.00, la spectacolul organizat de această asociație cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă. Participanților li s-au înmânat dulciuri, jucării. Informațiile ne-au fost furnizate de către Virginia Fulgescu, director executiv al Direcției de Protecție Socială Vâlcea.
Carmen CĂLIN
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics