Director: Silviu POPESCUMiercuri, 8 decembrie 2010
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Economic  
Local  
Cultura  
Opinii  
Horoscop  
Social  
Comunicate de presă  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfLa Biblioteca Județeană Vâlcea,

Asociația Pro Help le prezintă copiilor teatru de păpuși

Ieri, Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Vâl­cea a devenit neîncăpătoare cu copii de gimnaziu prezenți la teatrul de păpuși sus­ținut de Asociația Pro Help.
Claudiu Nițișor, pre­șe­din­tele Asociației Pro Help ne-a relatat: „Acum șase ani am făcut prima piesă de tea­tru, iar de patru ani fa­cem spectacole cu o frecvență mai mare. Au început so­ția mea împreună cu bă­ia­tul meu toate serviciile de vo­luntariat, iar în acest pro­iect s-au alăturat și prieteni (ac­tori) care au dorit să facă vo­luntariat. Suntem trupa ca­re își face singură scenariile. Unele păpuși sunt cum­părate, iar altele sunt fă­cute de către soția mea Da­na, ca o concluzie sunt u­nice. Suntem un teatru com­plet echipat. Prin acest teatru, mai precis prin piesele pe care le aducem în fața micuților avem ceva de spus, scenariile noastre cu­prind două teme, o primă te­mă ar fi aceea ca piesa să fie amuzantă, iar a doua te­mă să cuprindă o valoare creș­tinească, de exemplu pie­sa pe care o prezentăm la Bi­blioteca Județeană „Un vier­me mic” este o morală. Dorim ca prin acest teatru de păpuși copii să înțeleagă mo­rala și esența piesei pe care o prezentăm. Anul trecut am avut o activitate mai intensă, iar cel mai mare spec­tacol al nostru a fost la Sala Polivalentă unde au fost prezenți 2000 copii îm­preună cu părinții lor.
Ca activități, ce să zic, mer­gem în școli, în Centre de Plasament, grădinițe, dar am fost și la zile onomastice, unde am avut un succes neașteptat. Noi obiș­nu­iam să zicem că suntem un tea­tru cu amatori, dar o persoană a venit la noi și ne-a zis ca să nu mai spunem a­cest lucru deoarece nu este nici o diferență între noi și tea­trele profesioniste. În ca­drul Asociației noastre Pro Help teatrul este un depar­ta­ment. Ca proiecte de vi­i­tor, vrem să facem niște ateliere pentru copiii care vor să învețe păpușerie, un alt pro­iect este cutiuța cu pan­tof și mai vrem să facem un site de rugăciune din Ro­mâ­nia. În cadrul ac­ti­vi­tă­ților noastre am ajutat Cen­trul Mara și ajutăm Centrul Ioa­na.”

Neonilia STAN
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics