Director: Silviu POPESCUMarti, 21 septembrie 2010
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Local  
Sport  
National  
Sănătate  
Interviu  
Utile  
Mediu  
Comunicate de presă  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfPrimele absolvente ale proiectului

„Dezvoltare rurală durabilă prin îmbunătățirea calității resurselor umane”

Proiectul „Dezvoltare rurală durabilă prin îmbunătățirea calității resurselor umane”, mai exact organizarea unor cursuri de formare profesională, a fost demarat încă din luna iulie.
Astfel 28 de doamne și domnișoare au absolvit sâmbătă, 18 septembrie 2010 – printr-un examen care a inclus atât probe teoretice cât și practice, cursul de formare profesională/specializare în meseria de infirmier. Toate cele 28 absolvente au fost înscrise în evidețele Biroului de Servicii Integrate de Ocupare din Comuna Nicolae Bălcescu (24 dintre ele au domiciliul în comuna Nicolae Bălcescu, 3 în comuna Galicea și una în comuna Milcoiu) și au fost îndrumate către acest curs în urma sedintelor de consiliere profesională și orientare în carieră și evaluare abilități și competențe profesionale.
În urma acestui examen cele 28 de absolvente vor primi certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării prin Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților. Acestea vor fi înmânate la începutul lunii octombrie, într-un cadru festiv, la eveniment fiind invitați formatorii cursului, echipa de management a proiectului și oficialități ale Comunei Nicolae Bălcescu – primar, viceprimar, consilieri locali.
Proiectul Dezvoltare rurală durabilă prin îmbunătățirea calității resurselor umane este implementat la nivelul județului Vâlcea de către furnizorul acreditat de formare profesională GICEROVA și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenție 5.2. „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă” - prin contractul cu numărul POSDRU / 52 / 5. 2 / G / 24981, dedicat unui grup țintă format din 1000 persoane din mediul rural: 600 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 200 persoane inactive și 200 persoane ocupate în agricultura de subzistență.

Carmen CĂLIN
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics