Director: Silviu POPESCULuni, 28 noiembrie 2016
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
National  
Sănătate  
Actualitate  
Opinii  
Mica publicitate  
IT & C  
Retete  

Sondaj

  Biblioteca Pietrari și voluntarii ei, finaliști la Gala Națională a Voluntariatului din RomâniaÎn perioada 27 septembrie - 25 octombrie, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care implică voluntari au nominalizat inițiative și persoane care contribuie la schimbarea comunității. În urma perioadei de preselecții, din cele 188 aplicații, au fost selectați 108 finaliști, astfel: 52 de nominalizări pentru categoria Proiectul de Voluntariat al anului, 46 de nominalizări pentru categoria Voluntarul anului, 7 nominalizări pentru categoria Coordonatorul de voluntari al anului și 3 nominalizări pentru categoria Centrul de voluntariat al anului.

Printre aceștia s-a numărat și programul de voluntariat al Bibliotecii Comunale Pietrari intitulat ”Dar de Biblio-Voluntar”, finalist la categoria Proiectul de Voluntariat al anului, dar și doi dintre biblio-voluntarii implicați în acest program și anume Maria-Gabriela Preda, la secțiunea Voluntarul anului în Artă și cultură, prin proiectul bibliotecii intitulat ”Șoapte pentru suflete” și Andreea-Alexandra Mentea, la secțiunea Voluntarul anului în Sănătate, prin  proiectul „Ierburi uitate”.

Programul de voluntariat al Bibliotecii Pietrari a fost selectat printre finaliști și premiat cu Locul III și la Gala Tineretului din România ce a fost organizată la Timișoara, Capitala Tineretului în România 2016, în data de 13 noiembrie 2016, eveniment deosebit la care a fost celebrat tineretul, dar și inițiativele dedicate tinerilor care au produs transformări în comunitatea lor la nivel local sau național.

Lista completă cu finaliștii de anul acesta poate fi accesată direct pe site-ul Galei Naționale a Voluntarilor –, unde aveți posibilitatea de a vota voluntari, coordonatori de voluntari, centre și proiecte de voluntariat, până pe 7 decembrie, ora 23.59, pentru Premiul Publicului, oferit în seara de premiere pentru fiecare categorie în parte.

Până pe 4 decembrie, cele 108 lucrări finaliste sunt jurizate de către cei 30 de membri ai juriului, conform criteriilor și regulamentului, făcute publice pe site-ul competiției. Din juriu fac parte reprezentanți ai instituțiilor publice, companii sau organizații neguvernamentale cu expertiză în domeniile jurizate. Câștigătorii vor fi anunțați public și premiați în data de 14 decembrie 2016, la Gala Națională a Voluntarilor.

„Gala Națională a Voluntarilor este în fiecare an o sărbătoare a faptelor bune. Este pur și simplu o altă Românie pe care am ales să o premiem și să o aducem în fața publicului larg din dorința de a le arăta românilor câte lucruri bune se întâmplă zilnic lângă ei. Anul acesta aducem în lumina reflectoarelor lucrurile făcute simplu și cu drag, umanitatea și bunăvoința dintre oameni. Pentru că singurul lucru care ne poate schimba ca oameni este bunătatea. Simplă, trăită cu drag și oferită fără prea multe așteptări. Așa cum face voluntariatul din oameni. Anul acesta voluntariatul merge dincolo de campanii, strategii și documente. În 2016 voluntariatul este pur și simplu #CuDrag.” – Anca NăSTASE, Director Executiv Federația VOLUM.

Gala Națională a Voluntarilor se bucură și în acest an de susținerea instituțională din partea Ministerului Tineretului și Sportului și a Reprezentanței Comisiei Europene la București. Competiția și evenimentul de gală sunt sprijinite și promovate de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă van Groningen și Zoli Toth.

Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală cu rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național - 85 de organizații membre care gestionează aproximativ 22.500 de voluntari. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune pentru dezvoltarea sustenabilă a voluntariatului în România.

Bibliotecar, Crina Popescu

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics