Director: Silviu POPESCULuni, 13 iunie 2011
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole

SondajCamelia Potec și-a construit un hotel plutitor care-i poartă numele

Brăila, 11 iun /Agerpres/ - Campioana olimpică, europeană și multiplă medaliată mondială la natație Camelia Potec și-a construit la Brăila, din fonduri europene, un hotel plutitor care îi poartă numele, în valoare de peste 370 mii de euro.

Hotelul plutitor 'Camelia', de trei stele, a fost inaugurat sâmbătă, în prezența tatălui sportivei, consilierul municipal Grigore Potec, cel care a supravegheat lucrările pe parcursul celor doi ani cât a durat construcția navei.

'Eu am fost cel cu ideile în acest proiect. Este extraordinar de greu să lucrezi pe spații mici. Cred că l-am făcut și l-am stricat de zece ori, până a ieșit așa cum am vrut eu. Camelia și-a dorit să participe la această inaugurare, dar nu a putut, deoarece acum se află în China', a declarat Grigore Potec.

Tatăl campioanei a dezvăluit presei că multipla medaliată europeană și mondială la natație este pasionată de turism, având în proiect să susțină un master în domeniu, după ce a absolvit cu notă maximă cursurile unei facultăți cu acest profil.

'Camelia este absolventă a unei facultăți de turism și urmează să susțină masterul în turism. Mai are și alte obiective turistice în țară, dar fiind legată de Dunăre era de așteptat să se implice și într-un proiect turistic aici, în orașul său natal', a spus Grigore Potec.

Realizat în cadrul Programului Agricol pentru Dezvoltare Rurală, proiectul s-a numit 'Amenajare ponton pentru servicii turistice' și a avut o valoare de 373.494 euro.

Hotelul plutitor 'Camelia' a fost introdus în circuit turistic și va pleca săptămâna viitoare în Insula Mică a Brăilei, fiind prima amenajare turistică ce va organiza croaziere în această zonă, considerată o a doua deltă a Dunării.

Hotelul plutitor care poartă numele campioanei este construit în mare parte din geamuri, pentru ca turiștii să aibă o vizibilitate cât mai mare în momentul când se va afla în mijlocul naturii.

Dotat cu un restaurant care are o capacitate de 60 de locuri, unde se pot organiza evenimente festive, petreceri private și mese de afaceri, hotelul are zece camere cu pat dublu, dotate cu televizor, internet, aer condiționat, telefon și room service.

Căile de acces către hotelul plutitor vor fi Giurgeni și Brăila, iar turiștii vor avea posibilitatea să își aleagă din 15 circuite turistice: două trasee principale și 13 secundare, specifice insulei.

'Se vor organiza plimbări cu barca cu vâsle și cu șalupa, în afara zonei protejate a Parcului. Turiștii care se află pe navă și doresc să pescuiască primesc permise de pescuit în aceeași zi în care își manifestă dorința, acestea fiind valabile un an', a mai spus tatăl campioanei.

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei ocupă un segment de 62 km din cursul inferior al Dunării, între podul Giurgeni - Vadul Oii (km 237 în amonte) și municipiul Brăila (km 175 în aval).

Insula Mică a Brăilei este considerată o a doua Deltă a Dunării, deoarece este singura zonă umedă rămasă în regim natural după desecarea Bălții Mari a Brăilei și a Bălții Ialomiței, care păstrează sisteme caracteristice atât deltei, cât și zonei inundabile.

Caracteristice acestei zone sunt brațele Dunării care înconjoară Balta Mică a Brăilei, canalele mărginite de șiruri de sălcii, lacurile parțial acoperite de vegetație acvatică și înconjurate de stuf, papură și asociațiile vegetale forestiere, pajiștile de luncă, pădurile de luncă.

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei a fost desemnat, în 2001, de către Secretariatul Convenției Ramsar, Zonă Umedă de Importanță Internațională, parte integrantă a Sistemului Dunării Inferioare, un complex regional de sisteme ecologice, care asigură menținerea a peste 1.688 specii de plante și 3.735 specii de animale.

Din totalul speciilor de păsări identificate aici peste 40 se află pe lista Directivei Păsări și 34 specii se află pe lista Convenției de la Berna.

Parcul se află la sud de orașul Brăila, în lunca inundabilă a fluviului Dunărea și acoperă o suprafață totală de 21.074 ha. Nu există puncte amenajate de acces în parc, singurul mod de a ajunge aici fiind traversarea apei cu ajutorul ambarcațiunilor mici, având puncte de plecare localitățile din jurul Bălții Mici a Brăilei. AGERPRES/
foto: realitatea.net
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics