Director: Silviu POPESCUMarti, 3 decembrie 2019
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Local  
International  
National  
Reportaj  
Mica publicitate  
Social  
Sărbătoare  

Sondaj

China contiună să construiască termocentraleChina a conectat la rețea, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, termocentrale pe cărbune cu o capacitate totală de 42,9 Gigawați, comparabilă cu cea a tuturor termocentralelor din Germania, o inversare majoră de politică pentru cel mai mare producător mondial de gaze cu efect de seră, arată un studiu publicat miercuri de centrul american de cercetare Global Energy Monitor, informează Reuters și AFP, preluate de Agerpres.

 

În plus, Global Energy Monitor susține că, în prezent, în China sunt în construcție alte termocentrale pe bază de cărbune cu o capacitate de 121,3 Gigawați, similară cu producția totală de energie electrică a Franței, ceea ce va duce capacitățile termocentralelor din China la peste 1.100 de Gigawați.

Analiștii susțin că această expansiune a termocentralelor pe cărbune în China în ultimii doi ani se datorează faptului că autoritățile locale au aprobat rapid proiecte privind construcția de termocentrale sau reluarea proiectelor suspendate în cadrul eforturilor destinate stimulării creșterii regionale. Comparativ, în restul lumii, capacitățile termocentralelor au scăzut cu 8,1 Gigawați în ultimii doi ani.

„Pentru a îndeplini obiectivele stabilite în acordul de la Paris, oamenii de știință spun că la nivel global capacitățile termocentralelor trebuie reduse cu 70% până în 2030 și să fie închise complet închise până în 2050. Propunerea Chinei de a continua să construiască noi termocentrale până în 2035 este în contradicție cu necesitatea reducerii emisiilor și pune în pericol obiectivele globale” a declarat Christine Shearer, director la Global Energy Monitor.

În prezent, capacitățile termocentralelor pe cărbune din China depășesc 1.000 de Gigawați. Global Energy Monitor susține că autoritățile de la Beijing trebuie să închidă peste 40% din termocentralele pe cărbune pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră până la un nivel care să permită menținerea creșterii temperaturilor globale sub 2 grade Celsius.

Agenția Internațională a Energiei a apreciat săptămâna trecută că actualele politici energetice mondiale ar putea produce o situație în care sute de milioane de oameni nu vor avea în continuare acces la electricitate iar emisiile de CO2 ar genera un impact sever asupra schimbărilor climatice

Sursă: https://e-nergia.ro/

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics