








| Comuna Prundeni prezintă proiectul „drumul vinului vâlcean”
Vineri, 27 aprilie 2012, în sala de lectură a Bibliotecii comunale din satul Călina, Comuna Prundeni a organizat seminarul de informare a proiectului „ Drumul vinului Vâlcean”. La eveniment au participat reprezentanti ai caselor de vinuri Stirbey, Avincis, Magura, producatori de vinuri locali, reprezentanti mass media, reprezentanti ai Grupului scolar I.C. Brașianu.
Proiectul „Drumul vinului Vâlcean” reprezintă o inițiativa a comunei Prundeni din județul Vâlcea care vizează activități menite să promoveze turismul viticol, traditiile în Comuna Prundeni si a localitătilor limitrofe, deoarece există un potential turistic ridicat in acest sens.
Acest proiect are ca obiective pentru dezvoltarea turismului viticol vâlcean:
Promovarea potentialului turistic al Comunei si a zonelor limitrofe prin promovarea artelor viticole;
Cresterea numărului de turisti cu 5% în Comuna Prundeni si în zonele limitrofe prin actiuni de promovare si realizarea de evenimente cu specific viticol;
Cresterea vizibilitătii Comunei Prundeni si a zonelor limitrofe prin includerea zonei în circuite turistice cu impact la nivel national;
Mentinerea si crearea de noi locuri de munca ca rezultat al cresterii turismului în zonă;
Cresterea veniturilor factorilor economici locali în perioada determinantă prin stimularea vizitatorilor de a cheltui.
Beneficiarii proiectului sunt locuitorii comunei Prundeni și ai localitatilor limitrofe, turiștii din întreaga țară care vor afla despre zonă și vor cunoaște produsul turistic, agenții economici din comună și zonele învecinate care vor înregistra o creștere a veniturilor, turiștii străini aflați în țară cât și cei care decid să viziteze România în urma promovării realizate.
Proiectul se concentrează asupra promovării artei populare viticole, care este definită ca resursă antropică, de aceea dorim să încurajăm păstrarea traditiei în cultivarea vitei de vie si obtinerii vinului, deoarece în această zonă există o traditie veche de sute de ani în cultivarea vitei de vie si producerea vinurilor într-un mod traditional si popular.
Proiectul va contribui la valorificarea avantajelor oferite de potentialul turistic pentru identificarea si consolidarea identitătii, cât si la păstrarea si conservarea traditiilor din regiunea noastră.
Proiectul presupune promovarea, dezvoltarea turismului în vederea valorificării artelor si traditiilor viticole si cresterii calitătii serviciilor turistice din zona noastră, în ceea ce priveste cunoasterea artelor populare viticole românesti si a turismului în acest domeniu prin acțiuni de marketing specifice:
Realizarea de studii de marketing. În cadrul proiectului vor fi realizate studii de marketing cu privire la cele mai bune târguri si expozitii unde va urma să se participe si a studiilor privind impactul participării la aceste manifestări;
Promovarea media si outdoor. Obiectivele turistice vor fi promovate prin realizarea și distribuirea de materiale publicitare (ghiduri turistice, cd-uri, brosuri, flyere) și prin realizarea și difuzarea de spoturi radio la nivel regional și național;
Promovarea on-line/Marketing prin internet. Turismul viticol din regiune va fi promovat în mediul online prin intermediul creării și postarii de bannere și prin realizarea de articole cu privire la obiectivul proiectului care apoi se vor posta in reviste on-line de specialitate.
Crearea unui portal de turism. Pentru a crea o identitate unică în mediul online va fi dezvoltat un portal/website care va cuprinde informatii despre regiunea viticolă, produsele specifice, traditii, evenimente si traseele tematice;
Participarea la târguri și expoziții. Pe durata implemantării proiectului se va asigura prezența la cele mai importante târguri și expoziții de profil în vederea promovării produsului specific cât si zona ca destinatie turistică.
Realizarea unui festival de promovare a produsului viticol. În vederea îndeplinirii obiectivelor proiectului se vor organiza două festivaluri care îsi propun promovarea traditiilor si culturii viticole cât si prezentarea produselor specifice vinul din această regiune care are o istorie a recunoasterii calitătii sale.
Prin promovarea intensă care se va realiza prin intermediul acestui proiect se va contribui la dezvoltarea economiei în comuna Prundeni și localitățile limitrofe, crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea afacerilor de tip IMM sau asociații familiale în comună cât și în localitățile apropiate.
Prin intermediul acestui proiect vom crea oportunităti de crestere economică regională si locală, care vor conduce la dezvoltarea zonei din punct de vedere economic si social, prin crearea de noi locuri de muncă cît si prin imbunătătirea calitătii vietii locuitorilor din Comuna noastră si implicit a localitătilor apropiate.
INFORMATII PROIECT
Beneficiar: comuna Prundeni;
Durata proiectului: 24 luni;
Valoarea toatală a proiectului: 995.143,17 lei;
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 798.839,00 lei;
Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 679.013,15 lei;
Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 103.849,07 lei;
Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 15.976,78 lei.
Seminarul de informare de astăzi face parte din primii pași în consolidarea turismului viticol vâlcean prin atragerea unui număr cât mai mare de turisti în zonă, prin valorificarea potențialului viticol. | |
|




|