Director: Silviu POPESCUVineri, 1 august 2014

Sondaj

Comunicat de presa
Data publicarii: 31 iulie 2014

Asociatia Grupul de Acțiune Locală „Microregiunea Horezu” va informeaza cu privire la situatia celor 22 de contracte de finantare semnate cu APDRP de catre beneficiarii masurilor lansate in cadrul sesiunilor de depunere proiecte, cu o valoare publica totala nerambursabila de 1.475.682 euro.
In cadrul masurii 411.122 “Imbunatatirea valorii economice a padurii” -  Obstea Buciumul Zavidanu din Comuna Slatioara a semnat un contract in valoare publica nerambursabila de 9960 euro, in scopul achizitionarii unui tractor accesorizat cu echipamente necesare exploatatiilor forestiere.
Pentru masura 411.121 “Modernizarea exploatatiilor agricole” -  PFA Giurea Ania Elena din comuna Slatioara, in baza contractului de finantare semnat cu o valoare publica nerambursabila de 5624 euro, a achizitionat utilaje agricole necesare pentru desfasurarea activitatilor agricole.
Prin masura 413.312 “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi” s-au semnat cinci contracte de finantare cu o valoare publica totala nerambursabila de 239.397 euro, suma ce va servi la implementarea urmatoarelor proiecte:
• Achizitie utilaj specializat pentru lucrari de pregatire a terenului in constructii – beneficiar SC ALI-MAD SRL, comuna Otesani;
• Dotare atelier tamplarie – beneficiar SC TEO FORESTDAR SRL, comuna Barbatesti;
• Achizitie de utilaje pentru productia de tiparire, legatorie – beneficiar SC ABA PRINT SRL, comuna Tomsani;
• Achizitie utilaje si dotari pentru infiintarea unui atelier mestesugaresc si artizanat – beneficiar MIUTA P DUMITRU PFA, comuna Otesani;
• Achizitie utilaje pentru infiintarea unui atelier de prelucrare a fierului forjat “DESIGN CU FIER” – beneficiar SC DESIGN CU FIER SRL-D, comuna Maldaresti.
In cadrul masurii 413.313 “Incurajarea activitatilor turistice” au fost semnate doua contracte de finantare cu o valoare publica totala nerambursabila de 306.836 euro, suma utilizata pentru implementarea urmatoarelor proiecte:
• Infiintare centru local de informare turistica, sat Vaideeni, comuna Vaideeni;
• Infiintare centru local de informare turistica, comuna Maldaresti.
Pentru Masura 413.322 – “Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”  au fost semnate 13 contracte de finantare cu o valoare publica totala nerambursabila de 913.865 euro, suma utilizata in scopul achizitionarii unor utilaje pentru dotarea serviciilor publice in comunele Stroesti, Costesti, Vaideeni, Slatioara, Otesani si Maldaresti, respectiv reabilitarea termica a primariei comunei Costesti, construire teren de sport si parc de joaca pentru copii, respectiv dotare camin cultural in comuna Maldaresti, renovarea si dotarea bibliotecii din comuna Barbatesti, dotarea caminului cultural din comuna Otesani si achizitionarea unui utilaj mobil pentru stins incendii, modernizare teren de sport - modernizare si dotare camin cultural in comuna Barbatesti, modernizare teren de sport si lucrari de reabilitare si dotare a caminului cultural din comuna Stroesti, construire teren de sport si parc de joaca pentru copii, respectiv dotare camin cultural in comuna Slatioara.
De asemenea, in data de 21.07.2014 a fost finalizat apelul de selectie proiecte pentru masurile 411.121-“Modernizarea exploatatiilor agricole”, 411.122 – “Imbunatatirea valorii economice a padurii”, 421 – “Implementarea proiectelor de cooperare”. In cadrul acestui apel au fost depuse un numar de trei proiecte astfel: in cadrul masurii 411.121 s-au depus doua proiecte cu o valoare publica totala nerambursabila de 32.285 euro si pentru masura 411.122 – a fost depus un proiect cu o valoare publica totala nerambursabila de 13.984 euro. Toate cele trei proiecte au fost selectate in baza Raportului final de selectie din data de 30.07.2014, urmand ca acestea sa fie depuse la OJFIR Valcea in scopul evaluarii.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să accesați pagina noastră de internet: www.galmicroregiuneahorezu.ro,  site-ul APDRP: www.apdrp.ro sau MADR: www.madr.ro. , sa ne apelati la numărul de telefon 0250861305, sa ne adresati intrebari pe adresa de e-mail galhorezuâhorezuland.ro, dar și la sediul Grupului de Acțiune Locală „Microregiunea Horezu”, situat pe str. 1 Decembrie, nr. 11 (Casa de Cultura din Horezu, Corp B, parter), de luni pana vineri, intre orele 10:00-16:00.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate

Informații