Director: Silviu POPESCUMiercuri, 31 august 2011
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
carrefour  
Politic  
Local  
National  
Reportaj  
Actualitate  
Turism  
Interviu  
Opinii  
Mica publicitate  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfConstantin Rotaru: „PCC creează o serie de probleme, atât Oltchimului cât și județului Vâlcea”

În 29 august a.c. a avut loc conferința de presă la sediul Partidului Alianța Socialistă, conferință ce a fost susținută de președintele Constantin Rotaru. A fost abordat un singur subiect și anume Oltchim SA Rm. Vâlcea. Pe platforma chimică mai sunt angajați la ora actuală 2980 de salariați plus cei 600 de salariați de la Arpechim. "Aproape 3600 de oameni care muncesc, 3600 de oameni de care Guvernul României nu vrea să mai audă, cel puțin așa înțeleg eu. Însă nu putem vorbi doar de 3600 de salariați, ci cred că putem vorbi de 3600 plus cel puțin 10.000 de salariați care sunt în întreprinderile care lucrează pentru Oltchim. O întreprindere în care s-au investit în ultimii ani peste 300 milioane de Euro, are paradoxal, un capital social de 9 milioane Euro. Este posibil așa ceva? Nu ține de Guvernul României ca să reevalueze capitalul social?"
Constantin Rotaru a continuat să vorbească și despre acționariat făcând următoarele precizări: "Statul român este acționar majoritar și avem acest PCC care creează o serie de probleme, atât Oltchimului cât și județului Vâlcea, acționar care a cumpărat acțiuni în valoare de aproximativ 1% din capitalul Oltchimului și în urma Hotărârii de Guvern dată de Tăriceanu, în care a micșorat capitalul social de peste 10 ori, a făcut ca PCC să ajungă la un capital social de 10%. Cumperi acțiuni cu bani cash de 1% și se trezesc printr-o inginerie financiară făcută de Guvernul României cu 12% din patrimoniul unei întreprinderi de talie europeană, care are un profil de activitate foarte bun, o întreprindere profitabilă, care lucrează pentru statul român."
Rotaru s-a legat și de autoritățile locale, de cele din județ, dar și de cele din județul Argeș: "Cel puțin în județul Vâlcea, producția Oltchimului reprezintă 65% din producția industrială, iar ei rămân nepăsători? Toate partidele care s-au perindat la putere, din 1990 până azi au luat bani foarte mulți de la Oltchim."
Referitor la directorul Oltchimului, Constantin Roibu, Rotaru a precizat că "dacă i s-ar putea imputa ceva, ar fi că a reușit să facă un slalom extraordinar printre aceste toate partide și a reușit să rezolve cea mai mare parte a cererilor lor, numai ca să salveze Oltchimul și să-i salveze pe salariați."
În cadrul conferinței, Rotaru a făcut câteva remarce cu privire la Consiliul de Administrație de la Oltchim format din câțiva "tovarăși": "Roibu - președintele Consiliului de Administrație, Károly Borbély- secretar de stat în Ministerul Economiei, Grigore Crăciunescu de la PDL, Ion Ionescu - lucrează undeva pe la gaze și doamna Târlea. Iar doamna Târlea a găsit de cuviință să-și dea demisia, pentru că trebuie să vină la Oltchim domnul Olariu Marius Constantin, patronul cabanei Bâlea Lac, patron care va trebui să fie ales și președinte al Consiliului de Administrație. Ce legătură are Olariu Marius Constantin? Mie mi se pare că nu prea are nicio legătură, ci e trimis ca președinte al Consiliului de Administrație numai ca să îndeplinească anumite ordine, ordine care clar vor fi împotriva intereselor noastre, ale tuturor. De 3 ani Zaremba cere schimbarea directorului Constantin Roibu din funcția de Președinte al Consiliului de Administrație. Eu personal nu aș avea nimic împotrivă, să fie schimbat, dacă această cerere ar fi fost făcută cu bună intenție și dacă în locul lui Constantin Roibu ar fi ales ca Președinte al Consiliului de Administrație, unul mult mai bun decât el, unul care să reprezinte mult mai bine interesele Oltchimului și ale noastre tuturor. Fiecare vâlcean profită de pe urma existenței Oltchimului, iar atunci când va fi închis vom realiza cu toții situația municipiului și a județului."
Referitor la salariații Oltchimului, Constantin Rotaru a precizat că "nu-i înțeleg nici pe salariați, care nu reușesc să se mobilizeze și să-și apere interesele, pentru că ei sunt cel mai aproape de această întreprindere, ei pot fi atestați în mod direct și imediat."

Oana Cristea
combinatul chimic Oltchim Rm. Valcea (de C.M - 31/08/2011 10:11)
pastrati combinatul Chimic pentru valceni.
alungati firma PCC,
pastrati managerul Constantin Roibu,
este cel mai bine pregatit si cunoaste foate bine combinatul,
a facut tot posibilul sa tina personalul muncitor,
a oferit salarii la tot personalul cat de cat bune
Tot inainte, tovarasi! (de Ioan - 31/08/2011 16:44)
Zi-le tov. Rotaru, zi-le tov. Udrescu, tov. Coca, tov. ........!
Sa facem scut impotriva invadatorului imperialist!
Sa furam in tacere si cu grija, in frunte cu marele stateg, Cooooostica R!
Tot inainte tovarasi!
Vai de mama voastra de hoti!
Se schimba o lume si tot hoti si idioti o sa ramaneti!
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics