Director: Silviu POPESCUJoi, 1 octombrie 2015
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
Liber  
Sport  
International  
Sănătate  
Actualitate  
Opinii  
Horoscop  
Mica publicitate  
Social  
IT & C  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfCurs de prim ajutor pentru accidente în munți, la Tabăra CoziaÎn perioada 11 – 13 septembrie, în Tabăra Cozia din localitatea cu același nume s-a desfășurat un curs de prim ajutor pentru accidente în munți, la care au participat 30 de tineri vâlceni.

Acesta a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport, Turism și Tineret Vâlcea, Fundația Județeană pentru Tineret și Clubul  de Turism și Ecologie Montană Buila – Vânturarița. Proiectul a fost câștigat la concursul local de proiecte organizat de DJST Vâlcea. Având în vedere că o parte din tinerii participanți sunt membri ai clubului montan amintit, iar DJST organizează și desfășoară și activități de turism, s-a optat pentru tema acordarea primului ajutor pentru accidentele ce pot avea loc în munți.

Acesta a fost susținut de formatoarea Silvia Irimescu, de la Organizația Crucea Roșie România, iar cursanții au ascultat explicațiile și au privit cu sufletul la gură demonstrațiile practice, fiind invitați apoi, pe rând, să exerseze tehnici de acordare a primului ajutor în situații precum: pierderea cunoștinței, stop cardio-respirator, hemoragii, luxații, entorse, fracturi, arsuri, înec sau sufocare cu un corp străin  și altele. Acest curs oferă posibilitatea de a învăța tehnici cheiei de salvare a vieții până la sosirea ajutoarelor calificate (ambulanță), fiind deosebit de practic.

Partea a doua a programului a inclus un seminar intitulat „Primul ajutor psihologic în caz de accidente în munți”, acesta fiind un concept mai puțin răspândit  în România. Au fost prezentate tehnici simptomatice și teorii de combatere a efectelor stresului în cazul accidentelor montane, de către psiholog clinician principal Mădălin Constantinescu, supervizor.

In ultima zi a taberei, participanții au făcut o mică excursie pe Muntele Basarab, din apropiere, de unde au admirat Valea Oltului în blânda lumină a toamnei.

Iată că, în județul Vâlcea există oameni nu doar preocupați de turismul montan, ci și de salvarea vieții atunci când se petrec lucruri mai puțin dorite, organizatorii primind nota 10 cu felicitări pentru responsabilitate și responsabilizare!

Kandy Reisenauer

 

Completează-ți veniturile! (de Nicu - 01/10/2015 14:10)
Completează-ți veniturile lucrând acasă! Ai nevoie de un calculator și cunoștințe minime PC, curaj, ambiție, răbdare, încredere, perseverență și atenție la detalii. Nu este necesară experiența. Instruirea se face gratuit, prin mail. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru informații suplimentare solicitați acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre trimițând un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics