Director: Silviu POPESCUVineri, 11 octombrie 2013
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
Sport  
International  
National  
Sănătate  
Actualitate  
Retete  
Finante Publice  

SondajDeclinul OLTCHIM a dus la prăbușirea cu 40% a economiei Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea, potrivit primarului Frâncu

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a anunțat, miercuri, că, potrivit cifrelor pe care le deține, 'declinul OLTCHIM' a dus la o scădere economică de 20% pentru oraș și 40% pentru localitățile limitrofe, aferente Zonei Metropolitane.

'Ceea ce se întâmplă de un an este o catastrofă. Declinul combinatului și apropierea unui posibil colaps poate anula economic Râmnicul și Zona Metropolitană. Din cifrele pe care le dețin economia Râmnicului s-a prăbușit cu 20% iar a Zonei Metropolitane cu 40%. Sunt procente critice pentru că nu s-a reușit crearea unei alternative în timp real a acestui dezastru. Pierderea locurilor de muncă, 1000 ca număr direct din producția combinatului, a antrenat într-o progresie aritmetică pierderea altor mii pe lângă. Panificație, industria cărnii, transporturile sunt domenii care au curbe în jos, piața imobiliară, băncile. Toate localitățile limitrofe înregistrează arierate, taxe neplătite', a declarat Emilian Frâncu.

Acesta a făcut un apel la Victor Ponta să ia 'decizii politice sau guvernamentale' în privința platformei industriale din Râmnicu Vâlcea, pentru a se evita dezastrul.

'Deja numărul celor care nu mai au venituri s-a mărit substanțial, restanțele la asociații cresc, toate acestea vor duce la încasări la bugetul local simțitor reduse, implicit la lipsa unor cofinanțări de proiecte. în acest moment premierul Victor Ponta ar trebui să vină la Vâlcea, unde este așteptat de o populație care în procent de 66% a acordat votul USL în decembrie 2012', a mai spus edilul din Râmnicu Vâlcea.
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics