Director: Silviu POPESCUVineri, 23 ianuarie 2015
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
Credinta  
Sport  
Sănătate  
Actualitate  
Cultura  
Interviu  
Justitie  
Social  
Mediu  
Învațământ  

SondajDisponibilizații de la Oltchim vor primi răspunsuri cu privire la plățile compensatorii până în 5 februarieMiercuri, 21 ianuarie, ministrul delegat pentru Dialog Social din Guvernul Ponta Liviu Pop, a fost prezent la Râmnicu Vâlcea unde, în sala de ședințe a Prefecturii Vâlcea, alături de prefectul Dumitru Cornoiu, subprefectul Aurora Gherghina, deputatul Constantin Rădulescu, senatorul Laurențiu Coca și o delegație a protestatarilor împreună cu liderul de sindicat, Mihai Diculoiu, pentru a discuta situația combinatului Oltchim.

 

În același timp,  afară așteptau soluția aproximativ 100 de disponibilizați de la Oltchim care au protestat, cerând salariile promise în urmă cu doi ani când au fost concediați de la combinatul chimic, care au scandat lozinci antiguvernamentale și au cerut soluții și răspunsuri concrete cu privire la plățile compensatorii.

 

Cu această ocazie, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat că disponibilizații de la Oltchim vor primi un răspuns privind plata salariilor compensatorii până pe data de 5 februarie.

 

"Problema disponibilizaților de la Oltchim este cunoscută de Guvernul României. Există un protocol însă realizat de administratorul judiciar al combinatului, ce va fi publicat până în 5 februarie, în care este prevăzut planul de reorganizare a combinatului, dar și plata datoriilor pe care le are societatea. Asta include și datoriile către cei 1.000 de disponibilizați din anul 2013. Oamenii vor fi deci informați cât de curând despre cum vor fi acordate aceste plăți", a precizat Liviu Pop.

 

El a anunțat și faptul că există o scrisoare de intenție din partea unui consorțiu chinez interesat de preluarea combinatului vâlcean.

 

"Înainte de a ajunge la Râmnicu Vâlcea, m-am întâlnit cu domnul ministru Tudose (Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului - n.r.), care m-a informat că există o scrisoare de intenție din partea unui consorțiu chinez interesat de preluarea combinatului. Mai multe detalii va oferi domnul ministru", a spus Liviu Pop.

 

1.000 de salariați ai Oltchim au fost disponibilizați, în vara anului 2013, într-un proiect de restructurare a combinatului.

 

Oltchim, cel mai mare agent economic din județul Vâlcea, se află de doi ani în procedură de insolvență și a trecut prin mai multe etape eșuate de privatizare.

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics