Director: Silviu POPESCUVineri, 17 septembrie 2010
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Economic  
Local  
Sănătate  
Horoscop  
Justitie  
Comunicate de presă  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfDuodart, cel mai nou medicament lansat pentru tratarea bolilor de prostată

Un român din trei cu vârsta de peste 50 de ani suferă de prostată mărită/ adenom de prostată. Duodart, un medicament indicat pentru tratamentul prostatei mărite/ adenom de prostată (HBP), boală de care suferă un român din trei cu vârsta de peste 50 de ani. Duodart este prima combinație cu doză fixă de dutasteridă și tamsulosin și, într-o singură capsulă, tratează simptomele moderate și severe de adenom de prostată.
Din cei 3 milioane de bărbați români cu vârste de peste 50 ani, aproximativ 900.000 se confruntă cu simptome specifice adenomului de prostată, potrivit datelor Asociației Române de Urologie. Boala determină întreruperi ale somnului din cauza nevoii frecvente și stringente de urinare și poate avea un impact negativ atât asupra vieții intime, cât și a celei sociale. În forma ei gravă, HBP poate duce la retenția acută de urină și la intervenții chirurgicale. Atât formele moderate ale bolii, cât și cele severe pot fi tratate cu medicamentul Duodart, care reprezintă un pas înainte în managementul bolilor de prostată.
Cazurile maligne pot apărea chiar și în jurul vârstei de 40 ani, iar boala se agravează odată cu vârsta.
Dintre cei 900.000 de români depistați cu adenom de prostată (HBP), lunar se tratează doar 200.000 de pacienți. Sub 50% dintre pacienții nou diagnosticați cu adenom de prostată fac testul PSA (antigenul specific prostatic), menit să ajute la depistarea cancerului de prostată.
Acum, ca o noutate, Duodart înglobează într-o singură capsulă eficiența dutasteridei, și cea a tamsulosinului. Rezultate vizibile într-o perioadă îndelungată de timp.
A fost demonstrată bioechivalența între combinația cu doză fixă și combinația liberă.
Tamsulosin nu este indicat pentru reducerea riscului de retenție acută de urină (RAU) sau de intervenții chirurgicale asociate HBP.
Adenomul de prostată (HBP) este o afecțiune foarte frecventă și necesită tratament eficient.
Circa jumătate dintre bărbații cu vârsta între 51-60 ani prezintă diverse modificări ale țesutului prostatei, ce îi pot predispune pe aceștia la apariția adenomului de prostată (HBP). Prevalența crește odată cu vârsta: circa 90% dintre bărbații între 81-90 ani sunt predispuși la HBP.3
În Europa, simptomele moderate și severe de adenom de prostată apar la între 14 și 30% dintre bărbați. În jur de 20 de milioane de bărbați din cinci țări europene – Franța, Italia, Germania, Spania și Marea Britanie – sunt afectați de simptome moderate sau severe de adenom de prostată.

Dspre HBP (adenom de prostată)
Hiperplazia benignă de prostată este descrisă ca fiind „benignă” deoarece nu este de natură canceroasă, dar adenomul de prostată este o afecțiune progresivă și poate determina complicații precum retenția acută de urină (RAU) și intervenție chirurgicală.
Dintre bărbații cu HBP moderată, mulți prezintă simptome deranjante care le influențează calitatea vieții, inclusiv întreruperi ale somnului și limitări ale activităților zilnice din cauza nevoii frecvente și stringente de urinare, impact negativ asupra relațiilor intime, anxietate și teama de intervenție chirurgicală.
Despre tratamentul HBP (adenom de prostată)
În prezent, standardul terapeutic folosit este monoterapia cu alfa-blocante. Cu toate acestea, pacienții tratați cu un alfa-blocant pot prezenta în timp agravarea simptomelor. S-a arătat de asemenea că preponderența actuală a terapiei pe termen lung cu alfa-blocante ar putea duce la intervenții chirurgicale mai agresive.

Despre Duodart Duodart reprezintă un pas înainte în tratamentul HBP și este prima terapie combinată cu doză fixă care asigură dutasteridă (0,5 mg) și tamsulosin (0,4 mg), într-o singură capsulă, pentru tratamentul HBP moderată și severă și scăderea riscului de retenție acută de urină (RAU) și de intervenție chirurgicală. Datele de eficacitate și siguranță ale studiului CombAT se bazează pe combinația liberă de dutasteridă și tamsulosin. A fost demonstrată bioechivalența între Duodart și combinația liberă.
Dutasterida este singurul 5ARI (inhibitor de 5 alfa-reductază, o substanță ce blochează creșterea prostatei) care inhibă atât tipul 1, cât și tipul 2 ale izoenzimelor 5 alfa-reductazei, în doze clinice. Această inhibiție blochează conversia testosteronului la dihidrotestosteron, responsabil pentru creșterea prostatei, cauză principală pentru apariția HBP.
Tamsulosin este un alfa-blocant prescris pe scară largă pentru primul stadiu al bolii, pentru că ameliorează cu rapiditate simptomele urinare prin reducerea tonusului musculaturii netede de la nivelul prostatei și colului vezical, deși pot exista și alte mecanisme de acțiune. Alfa-blocantele nu influențează creșterea progresivă a prostatei și evoluția naturală a bolii, retenția acută de urină (RAU) și intervențiile chirurgicale asociate HBP4.
rezultate (de bolnav - 17/09/2010 08:19)
Dar in farmacii cind va apare?
sanatatea (de Nr.1 - 17/09/2010 08:29)
Cand cercetarea din toata lumea investeste doar in IT, electronice si masini de lux iata ca mai sunt oameni care se ocupa si de sanatate.
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics