Director: Silviu POPESCUJoi, 24 decembrie 2015
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
Liber  
International  
National  
Sănătate  
Actualitate  
Opinii  
Utile  
Social  
IT & C  
Retete  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfFinal de proiect la Govora

Stațiunea va fi un fel de perlă a CoroaneiIn iunie 2011, Primăria Băile Govora lansa proiectul ”Dezvoltarea și consolidarea turismului din orașul Băile Govora prin promovarea potențialului turistic local”, proiect pe care Unitatea Administrativ-Teritorială Băile respectivă îl implementează în calitate de beneficiar începând cu data de 25 martie 2011.

Ieri, primarul Mihai Mateescu a organizat o conferință de presă cu ocazia finalizării proiectului. Acesta este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.3. „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”, Operațiunea ”Dezvoltarea și consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice și activităților de marketing specifice”. Valoarea totală se ridică la 620.644 lei, din care 427.000 valoarea totală asistență financiară nerambursabilă din bugetul național.

Proiectul și-a propus îmbunătățirea vizibilității stațiunii, ca destinație de succes pentru practicarea turismului balnear, cultural, monahal, de agrement, de aventură, edilul fiind de părere că numai astfel stațiunea poate fi salvată și promovată printre primele din Europa, chiar, pentru că are șanse să ajungă pe un loc fruntaș în țară.

Primarul, dar și echipa tehnică din cadrul instituției, care s-a ocupat de proiect, sunt cei mai buni agenți de promovare turistică posibili, operatorii din turism fiind ca și inexistenți din acest punct de vedere, dezinteresul general pare a fi apanajul multora. Aproape că nu a fost târg de turism sau manifestare specifică în țară la care aceștia să nu meargă și să nu-și promoveze localitatea, cu potențialul ei curativ și turistic colosal. Au fost împărțite tone de materiale promoționale și rezultatele încep să se vadă. 40 de ambasadori au inclus în bazele de date Govora. Si dacă anumite interese au dictat ca potențialii investitori din Emiratele Unite, Israel sau Germania să fie izgoniți, cum s-a întâmplat în tot județul, din rațiuni prea ușor de intuit, deci DNA va trebui să taie în carne vie, primarul a reușit să atragă un grup de investitori chinezi, cărora le va concesiona o bucată însemnată de teren unde aceștia intenționează să construiască baze de tratament, cu un centru național balnear, unități de cazare și tot ceea ce trebuie făcut, astfel încât stațiunea să se umple până la refuz de turiști, din care mulți vor fi, desigur, chinezi. Dacă proiectul va aduce în jur de 300 de noi locuri de muncă, chinezii preconizează că vor creea, la rândul lor, alte 1000. “De ce a fost nevoie să trag eu un semnal de alarmă când un operator de turism, un politician din administrațiie sau un parlamentar putea să facă asta? Intenționez să fac din Govora o perlă a Coroanei, unde să nu ajungă doar oameni vârstnici, ci, mai ales oameni tineri, copii, care să se recreeze și să se însănătoșească, deoarece Govora este locul unde multe afecțiuni se pot trata, în special cele legate de aparatul respirator, grație aerului puternic ionizat“. Veștile bune sunt multe; trasee turistice și de promenadă marcate – Traseul Reginei, de la Mănăstirea Dintr-un Lemn, până în stațiune; parcul este printre cele mai mari din stațiuni, au fost plantați Paulonia, magnolii și chiar 20 de nuci, pentru că veverițele erau cândva principala atracție a stațiunii; fiecare alee a fost gândită astfel încât să fie o adevărată cură balneară; cinematograful va fi reabilitat, actele sunt gata; clădirile care nu sunt în patrimoniul primăriei vor intra sub incidența noii legislații care prevede impozitarea de cinci ori pentru cele lăsate în paragină; recuperarea patrimoniului va fi o prioritate!

K.R.

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics