Director: Silviu POPESCULuni, 31 octombrie 2011
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
International  
National  
Sănătate  
Actualitate  
Cultura  
Justitie  
Social  
Administratia Finant  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfGiurgiu: Pădurea Bolintin, monitorizată și conservată din fonduri europene

O suprafață de 4.700 de hectare de pădure din zona localității Bolintin Vale, județul Giurgiu, va beneficia de un proiect European privind monitorizarea și creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la conservarea biodiversității, proiect care a fost lansat vineri, la Giurgiu.

'Management eficient pentru pădurea Bolintin' este un proiect finanțat de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională și are ca scop elaborarea unui plan de management și organizarea de activități dedicate informării tinerilor privind protecția și conservarea biodiversității', a declarat Emilia Iancu, membră a Consiliului științific Asociația Francisc Rainer, organizația care se ocupă de implementarea acestui proiect.

În pădurea Bolintin există cea mai mare pădure de stejar din România, precum și păduri de carpen crescute aici din perioada dacică. Totodată, în zonă se mai găsesc și păduri balcanice panonice de cer și gorun precum și suprafețe împădurite de plopi și sălcii.

Pădurea Bolintin a intrat în atenția organizațiilor care se ocupă de dezvoltarea durabilă și protecția mediului deoarece este compusă din stejari bătrâni de până la 150 de ani precum și alte tipuri de copaci seculari.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ un milion de lei și se va derula în perioada 2011-2013.

La evenimentul de lansare a proiectului au mai participat directorul Direcției Silvice Giurgiu, Anghel Octavian, muzeograful Emil Păunescu și elevi de la Liceul Tudor Vianu din municipiu. AGERPRES( A-Camelia Bigan)

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics