Director: Silviu POPESCUVineri, 26 februarie 2010
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Economic  
Local  
Sport  
Sănătate  
Cultura  
Justitie  
Învațământ  
Comunicate de presă  

Sondaj

Prima pagină
în format pdf











Iată ce poți să mănânci dacă suferi de ulcer

Durerile de stomac repetate pot prevesti apariția ulcerului. Această afecțiune este strâns legată de dieta de zi cu zi. Iată care sunt alimentele permise, dar și cele interzise dacă suferiți de afecțiuni ale stomacului.
Simptomele pacientului cu ulcer gastric sunt reprezentate în primul rând de durerile localizate în partea de sus a abdomenului, în special pe linia de mijloc. Senzația dureroasă este de arsură, sfredelire, jenă dureroasă, imprecis localizată.
Dacă pacientul mănâncă, durerea se calmează pentru un interval de o oră – o oră și jumătate, după care reapare, urmând ca apoi să se calmeze de la sine. Mai pot apărea greață și vărsături, alimentare sau amare. Iată ce trebuie să conțină dieta.

Alimente permise

Carne fără grăsime, de vacă, vițel, pasăre.
Pește alb slab.
Lactate: lapte dulce simplu sau cu făinoase, brânză proaspătă de vaci, urdă, iar după ameliorarea simptomelor și telemea proaspătă.
Ouă fierte moi.
Făinoase: griș, orez, fulgi de ovăz, paste făinoase, pâine, biscuiți, pișcoturi.
Dulciuri: budinci de griș sau de orez, prăjituri de casă cu aluat uscat sau aluat fiert (ecler), pandișpan. Zahărul sau mierea sunt permise în cantitate mică, adăugate în ceai sau desert.
Fructe dulci bine coapte și fără sâmburi sau coajă: mere, piersici, banane, struguri, prune.
Legume și zarzavaturi fragede: morcovi, dovlecei, spanac, fasole verde tânără, mazăre verde, salată verde, cartofi (fierți, copți sau piure, dar nu prăjiți).

Alimente interzise
Carne grasă, sărată, afumată, cârnați, supe de carne.
Pește gras, sărat, afumat, conserve de pește.
Lactate: brânzeturi fermentate, sărate, afumate, lapte bătut, iaurt, kefir.
Grăsimi: untură, slănină, alimente preparate cu grăsime încinsă, maioneză.
Făinoase: pâine moale, pâine prăjită, pâine neagră, găluște de făină sau griș, tăiței.
Dulciurile concentrate, miere, ciocolată, cacao.
Zarzavaturi crude, zarzavaturi fibroase precum castraveți, ridichi, gulii, sfeclă, varză albă, varză roșie, fasole uscată, mazăre uscată, linte, ciuperci, vinete, roșii, ceapă, usturoi, ardei iute.
Fructe crude sau acre, fructe cu sâmburi (nucile, alunele, migdalele, macul).

Condimente iuți și iritante: piper, boia, ardei iute, hrean, muștar, dafin, oțet, murături.
Băuturi: băuturi acre, alcool, ceai chinezesc, cafea.

3 ceaiuri calmante
Salcâmul reduce arsurile

Unul din ceaiurile care ne scapă durerile cauzate de ulcer este obținut din flori de salcâm. Se toarnă o cană de apă clocotită peste o lingură de flori uscate. Se lasă vasul acoperit 15 minute, apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi, după masă. Această infuzie calmează arsurile la stomac și poate fi folosită în cure de lungă durată.

Gălbenele au efect antiinflamator
Gălbenelele sunt apreciate în special pentru efectul lor sedativ, antiinflamator gastro-intestinal și cicatrizant. Ceaiul din flori de gălbenele combinate cu mușețel, sunătoare, mentă sau pătlagină face minuni în tratarea ulcerului gastric și duodenal.

Mușețel, împotriva crampelor
Pe lângă proprietatea sa de a seda, mușețelul poate fi folosit pentru a diminua crampele la stomac și indigestia. Ceaiul de mușețel poate fi prescris și în ulcerul gastric. Cercetătorii spun că substanțele din mușețel pot ataca helicobacter pylori, bacteria care provoacă ulcerul.
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic








©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics