Director: Silviu POPESCUMarti, 24 mai 2011
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
carrefour  
Politic  
Local  
Sport  
National  
Actualitate  
Interviu  
Opinii  
Mica publicitate  

SondajJaf național de peste 20 de ani • Prefectura cere în instanță recuperarea patrimoniului stațiunii Vidra

Prefectura Vâlcea a deschis un proces prin care dorește anularea titlului de proprietate asupra terenului pe care se află stațiunea Vidra.
'Este un jaf național care se petrece de mai bine de 20 de ani. Cine sosește în zona Vidra și vede în ce hal arată ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă stațiune montană din România spune că ar trebui condamnați toți cei care și-au bătut jos de asta. Este absurd și imposibil să stai pe o comoară și să nu faci nimic. (...) Nu mi-e teamă să afirm că în economia României nu combinatele de stat sau alte tunuri au fost jafurile naționale, ci stațiunea Vidra este de departe cea mai mare crimă economică din acest stat', a declarat luni pentru AGERPRES prefectul județului Vâlcea, Petre Ungureanu.

El spune că totul a pornit din momentul în care Consiliul Local (CL) Voineasa și Comisia de fond funciar au decis împroprietărirea obștei Novaci (județul Gorj) cu cele 24 de hectare de teren, suprafața stațiunii Vidra.
'S-a comis o ilegalitate demnă de DNA sau Parchet. Așa ceva este cu neputință. Nimeni nu a mișcat un deget în acest sens. Prefectura va anula în instanță acest titlu, iar tot ce se află acolo va fi dat înapoi statului. După care statul român va decide ce este mai bine cu aceste terenuri și clădiri care se află acolo și doar cu numele aparțin sindicatului. Da, deopotrivă și sindicatele se fac vinovate de acestă degradare a stațiunii', a mai spus Ungureanu.

În anii 80, odată cu finalizarea lucrărilor la lacul de acumulare Vidra, cel de-al treilea ca mărime din România și situat la cea mai mare altitudine, aproximativ 1.200 de metri, autoritățile comuniste au luat decizia de a construi în zona barajului o stațiune modernă.
Stațiunea Vidra se află la 25 de kilometri de Voineasa, în Munții Lotrului, pe DN7A, Voineasa - Obârșia Lotrului - Petroșani. Planurile inițiale includeau mai multe moteluri, un hotel de peste 200 de locuri, amenajarea de pârtii de schi și folosirea Lacului Vidra pentru sporturi nautice.
În 1990, erau construite mai multe moteluri, hotelul central era finalizat în proporție de 75%, iar o pârtie de schi funcțională.
După revoluție, patrimoniul stațiunii Vidra a intrat în posesia sindicatelor. Ulterior, CL Voineasa și Comisia de fond funciar au oferit obștei gorjene Novaci titlul de proprietate asupra terenului.

Timp de 20 de ani, nu s-a investit nimic în zona stațiunii, pârtia de schi a fost închisă, lucrările la hotelul central au stagnat, iar din cele 10 moteluri doar patru mai erau funcționale.
Odată cu proiectul guvernamental aflat în execuție din toamna lui 2010, la Obârșia Lotrului - construirea domeniului schiabil - la 14 kilometri de stațiunea Vidra, situația din fosta stațiune a revenit în actualitate, prefectul spunând că 'e posibil un deficit de locuri de cazare pentru noua stațiune'.
'Vom avea patru pârtii de schi moderne, vom avea o stațiunea nouă la Obârșie, șoseaua Transalpina intră în circuit turistic, zona se dezvoltă, dar ne putem trezi cu un deficit de locuri de cazare, asta în condițiile în care la 14 kilometri de Obârșia Lotrului avem o fantomă - stațiunea Vidra. Păi, nu e păcat să nu facem nimic în acest sens. Nu s-a făcut nimic 20 de ani pentru a stopa acest jaf. Este momentul să se oprească', a mai spus Petre Ungureanu.
barna, paiul, bumerangul (de sula si prefectura - 24/05/2011 08:14)
Strategia ''Hotul striga hoti''... Unde fura ai lor e JAF, iar unde fura ai vostri e recesiune...
da, da, da... (de qvadrat - 24/05/2011 09:05)
corecta si laudabila reactia si intentia prefectului, care va avea multi sustinatori. liderii de sindicat nationali si locali trebuie sa raspunda candva pentru jaf in scop personal. intreb si io asa, nu poti nai sa faci un comentariu fara "mistocareala" pe un subiect serios si o fapta reala, (nu esti sula, esti clar p-ula).
Vidra si sindicatele (de cetateanu\' - 24/05/2011 10:13)
Dupa galagia din decembrie, ne-am luat cu vorba si, uitand ca am platit cotizatii la sindicat zeci de ani, ne-am lasat jefuiti, trezindu-ne buimaci ca aceste perle sunt deja in buzunarele doldora ale liderilor de sindicat (nu ale sindicatelor); au devenit locuri in care doar chermezele desfranate le mai dadeau un pic de viata, din cand in cand. Si macar daca s-ar fi ingrijit de ele! N-au avut timp, ca au mimat sindicalismul, cu zgomot inutil de vuvuzele, si-au pus liderii fundurile din ce in ce mai late in scaunele puterii, ocupand spatiile media si tot ce s-a mai putut. Ar fi cazul sa se faca ceva, pentru ca judetul Valcea ar fi castigat enorm din exploatarea resurselor pentru turism.
RECUPERAREA TREBUIE FACUTA (de PCR - 24/05/2011 10:30)
PARTIDUL COMUNIST ROMAN, a facut pentru sindicalist tot felul de variante pentru a se trata, pentru a se simtii bine in timpul liber.
Acesti profitori dupa 1989 au acaparat, au distrus aproape totul. Va veni totus o zi cind o sa se faca socoteala cu tradatorii ROMANIEI.
vidra (de marinela - 24/05/2011 10:49)
tocmai ungureanu striga, el care a mai desfiintat titluri de proprietate in scop personal !....vai de capul lui saracul cui ii trebuie ceea ce sustine el.....
@Marinela & Co (de Citizen - 24/05/2011 11:20)
În această țară stimați forumiști de trei parale poate cineva lua o decizie justă fără să săriți ca porcii și să vă băgați râturile urât mirositoare peste. Cu toate bubele pe care le are Ungureanu, faptul că este primul care pune degetul pe rană și încearcă ceva, merită o bilă albă. Voi Marinela, Sula și Prefectura meritați o bilă neagră și înapoi în cocina urât mirositoare unde vă puteți spăla cu dejecțiile voastre neuronale. Am zis
diversiune si manipulare (de PDL - 24/05/2011 12:30)
Santierul orasului Vidra cu cei 5000 de locuitori era abandonat inca din vremea lui Ceausescu, odata ce si-au dat seama de eroare. Apoi a urmat ruina. A veni acum si cauta vinovatii pare bizar, mai ales de catre PDL care si-a schimbat bordurile orasului de 2-3 ori fara a mai cauta faptasii. Primele le-au pus cand eram la PNTCD iar acum le schimbam pentru ca suntem la PDL, explica domnul Zanfirescu.
mi-e greata sa-i spun numele sau functia (de el - 24/05/2011 15:24)
singurul om ajuns intr-o functie la nivel de judet, care si-a facut datoria fata de comunitatea valceana in ultimii 30 de ani a fost primsecretarul COMAN.Si pt. ca toti ceilalti prefecti trebuiau sa poarte un nume li s-a spus AGAMITA DANDANACHE. Unul insa l-a batut si pe personajul lui Caragiale si inca bine,l-a cocosat chiar si e si acum in "ezercitiul fonctiunii",va jur insa, ca daca va spun numele lui,voi avea o stare de rau cu varsaturi repetate...!?
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics