Director: Silviu POPESCUMiercuri, 16 aprilie 2014
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Politic  
Local  
Credinta  
National  
Sănătate  
Turism  
Agricultura  
Jobs  
Social  
Învațământ  
Administratia Finant  

Sondaj

Prima pagină
în format pdf

Mieii vor putea fi sacrificați în zona ștrandului Ostroveni

Mieii vor putea fi sacrificați în zona ștrandului din Ostroveni, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Direcției Sanitar Veterinare Vâlcea, dr. Mihai Miclea.
‘Există două abatoare sanitar-veterinare permanente, abilitate pentru a sacrifica mieii: este vorba de SC Diana SRL și cel de la Călimănești-Căciulata. Prin cererea înaintată de Primăria Râmnicu Vâlcea, împreună cu cei de la Piețe Prest există și o derogare aprobată de noi, în ceea ce privește sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale, vreme de 6 zile, mai exact între 14-19 aprilie, cu un program bine stabilit, sacrificarea având loc între orele 9.00-18.00. Locația va fi aceeași ca și în anii precedenți, respectiv parcarea de la ștrandul din Ostroveni. Cele două echipe de inspectori DSVSA vor monitoriza pe de o parte certificarea animalelor vii și bunăstarea lor, iar după sacrificare verificăm carcasa, să fie conform legii sanitar-veterinare, apt de consum’, a precizat dr. Miclea.
Acesta a mai spus că este interzisă sacrificarea animalelor în alte locuri, iar cei care vor fi prinși vor primi ‘amenzi drastice”.

Totodată, DSV Vâlcea are în vedere în cursul acestei săptămâni intensificarea controalelor la producătorii și comercianții de ouă, lactate și carne. În acest sens, DSV a stabilit o serie de parteneriate cu ITM, DSP, OPC și Direcția Agricolă.

Liviu Popescu
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics