Director: Silviu POPESCUJoi, 22 ianuarie 2015
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
National  
Sănătate  
Actualitate  
Cultura  
Turism  
Agricultura  
Horoscop  
Utile  
Social  
Învațământ  
IT & C  
Retete  

Sondaj  Oltchim se reorganizează pentru a fi vândutPrintr-un comunicat transmis Bursei de Valori București, conducerea  Oltchim prevede să Planul de reorganizare a acestei societăți comerciale Oltchim presupune vânzarea companiei către un cumpărător eligibil.

Astfel, strategia de reorganizare care va fi supusă aprobării creditorilor presupune îmbunatățirea în continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea și păstrarea echilibrului financiar al Oltchim precum și vânzarea sa către un cumpărător eligibil.

„De asemenea, în ceea ce privește consolidarea și păstrarea echilibrului financiar, se are în vedere, prin programul de reorganizare, efectuarea de imbunătățiri tehnologice în principal la instalația de electroliză cu membraneă (schimbarea electrolizoarelor). Aceste lucrări vor îmbunătăți rezultatele economico-financiare prin reducerea consumurilor specifice (în principal la enegria electrică), îmbunătățirea calității produselor fabricate (sodă caustică lichidă) și creșterea gradului de utilizare a capacității de producție. Cu această ocazie, Oltchim va reporni instalațiile de anhidridă ftalică și dioctilftalat, în ipoteza identificării și atragerii unor moi surse viabile de finațare”, se mai arată în comunicatul trimis de către conducere Oltchim-ului pe adresa Bursei de Valori București.

Cu ceastă ocazie, RomInsolv și BDO Business Restructuring, administratorii judiciar al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmează să fie adoptat în cadrul adunării creditorilor, în perioada 2 - 10 martie. Apoi, în termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunării creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecătorul sindic trebuie să se pronunțe asupra confirmării acestuia.

 În comunicat, se mai precizează că cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 28,5 milioane euro, la 141,19 milioane euro, in principal ca urmare a majorării cantității de produse exportuate, dar și ca urmare a reducerii prețurilor la țiței, iar combinatul chimic avuând, din luna octombrie a anului trecut, profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima dată în ultimii trei ani.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics