Director: Silviu POPESCUMarti, 17 ianuarie 2012
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
carrefour  
Politic  
Local  
International  
National  
Actualitate  
Turism  
Opinii  
Jobs  
Justitie  

Sondaj

Prima pagină
în format pdf

OMV Petrom scumpește carburanții, din nou,
Pentru a-și acoperi costurile din amenda cu care a fost sancționată de consiliul concurenței?


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România atenționează asupra unor noi nereguli în funcționarea pieței petrolișilor: OMV PETROM scumpește carburanții, din nou, pentru a-și acoperi costurile din amenda cu care a fost sancționată de Consiliul Concurenței!
În data de 10.01.2012, Consiliul Concurenței a anunțat în mod oficial amenadarea unor importante companii petroliere din România pentru o înțelegere neregulamentară între acestea, al cărei inițiator a fost OMV PETROM, privind scumpirea unui sortiment de combustibil.
Pe 12.01.2012, imediat după sancțiunile anunțate de Consiliul Concurenței, OMV Petrom a majorat prețurile carburanților la toate sortimentele cu 9 bani pe litru. De la începutul acestui an, în mai puțin de 1 lună, compania OMV PETROM a majorat prețul motorinei de 3 ori, ajungându-se la o creștere totala de 26 de bani/ litru motorină!
Din creșterea totală de 26 bani/litru motorină, se poate justifica numai o creștere de 8 bani/litru urmare majorării acci-zelor începând de la 01.01.2012, conform analizei comunicate de UNTRR in data de 30.12.2011.
În condițiile în care prețul petrolului pe piața internațională este stabil, considerăm că diferența de 16 bani/litru reprezintă o creștere nejustificată și abuzivă a prețului motorinei, prin care compania OMV PETROM transferă asupra transportatorilor amenda care i-a fost aplicată de Consiliul Concurenței - acesta fiind singura explicatie posibila a acestei majorari.
De asemenea, ca lider pe piața carburanților, OMV PETROM influențează comportamentul celorlalți actori importanți de pe această piață precum ROMPETROL și LUKOIL, care la rândul lor au crescut nejustificat prețul motorinei cu până la 17 bani/litru în acest an.

Atragem atenția asupra impactului negativ în lanț pe care distorsiunile de pe piața carburanților îl exercită asupra funcționării celorlalte sectoare ale economiei naționale, începând cu transporturile rutiere, continuând cu toate celelalte sectoare pe care acestea le deservesc, până la prețul final al produselor de pe raft.

UNTRR - Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.
UNTRR vrea carburant ieftin sa aglomereze soselele? (de iuda - 17/01/2012 09:22)
Dolarul creste si pretul petrolului este in dolari, pretul petrolului creste pe plan international din cauza sau sub pretextul crizei Iraniene, accizele cerute de statul roman au fost marite ca si redeventele pentru petrolul extras din Romania si noi ne uitam in gura transportatorilor rutieri fara a ne intreba de ce dracu nu avem mijloace alternative de transport. De ce nu avem cai ferate duble electrificate, de ce nu avem transport, porturi etc pe Dunare, Olt, de ce nu avem canale navigabile, de ce nu avem o conceptie unitara la nivelul tarii in ce priveste devoltarea infrastructurii de transport. In mintea romanului au fost gravate cateva lozinci simplificate dar mincinoase cum ca infrastructura de transport = autostrazi = investitii. Poate a venit timpul ca boul sa scoata capul din jug si privirea din pamant si sa priveasca in fata spre transport multimodal, porturi si zone de grupaj, terminale de containere care sa diminueze costurile unitare si risipa de carburant ars de camioanele lui peste prajit. Din fericire, boul nu ridica privirea din pamant pentru ca daca ar ridic-o nu ar vedea mai departe de usa abatorului...
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics