Director: Silviu POPESCUMiercuri, 16 ianuarie 2013
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Politic  
Local  
Credinta  
Actualitate  
Interviu  
Agricultura  
Mica publicitate  
Justitie  
Învațământ  
Finante Publice  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfPărintele Paul Octavian Stănciulescu a fost înhumat ieri, la biserica la care a slujit

 S-a dus să slujească în Ceruri, lângă îngeri…Vineri, 11 ianuarie 2013, în urma unui accident rutier, a trecut la cele veșnice părintele Paul Octavian Stănciulescu, în vârstă de 36 ani, preot slujitor la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” din Râmnicu Vâlcea. Tânăr, bun ca pâinea lui Dumnezeu și aplecat către oameni, către cele sfinte, așa a fost cunoscut bunul părinte înainte să se întâmple nenorocirea. Nenumărați sunt cei care au căutat mângâiere la dânsul, s-au dus la spovedanie, pentru un sfat sau o vorbă bună, pentru a se mirui.
Părintele Paul Octavian Stăn­ciulescu s-a născut la 1 aprilie 1976 în satul Ciumagi, comuna Lădesti, judetul Vâl­cea. A absolvit Seminarul Te­o­logic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea în anul 1996 și Facultatea de Teologie Or­to­doxa din Sibiu în anul 2000 și a fost hirotonit preot la 1 aprilie 2001 pe seama Pa­ro­hiei Momotesti-Drăgăsani, ca preot II. începând cu noiembrie 2005 a funcționat ca preot slujitor la Parohia “Bu­na Vestire” din Râmnicu Vâl­cea, astăzi Paraclis Ar­hi­e­pis­copal.
Nu doar enoriașii, ci și preoții din Vâlcea au fost șocați la aflarea veștii. Părintele se ocupa de consilierea unor copii rămași fără părinți, încercând să-i implice pe cât mai mulți dintre aceștia în activități culturale ale bisericii, organiza tabere de pictură, ateliere de lucru și ore de religie.
Timp de patru zile, mii de oameni au venit la căpătâiul său, pentru a-i aduce un pios omagiu. Slujba înhumării s-a desfășurat marti, 15 ianuarie, la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” din Râmnicu Vâlcea, de la orele 12.00 și până după amiaza, în jurul orelor 16.00. O mare de oa­meni a fost prezentă la tristul eveniment, începând cu IPS Gherasim, Arhiepiscopul Râ­m­nicului, PS Emilian Loviș­tea­nul, Episcopul Râmnicului, primarul municipiului, no­ta­bi­lități din Primărie, Pre­fec­tură, din Consiliul Județean, preoți de la toate parohiile din oraș, prieteni, foști colegi, oameni simpli. Mulți s-au înghesuit în fața bisericii, alții au preferat să privească totul, cerniți, din Parcul Mircea cel Bătrân, de după gard. A fost în­humat chiar în curtea bi­se­ricii în care a slujit, mor­mân­tul său este împodobit cu zeci de coroane și se află înspre palatal Copiilor. Impresionant a fost că, exact în timpul sluj­bei, a început să picure, par­că și Cerul a plans la moartea sa, se spune că, atunci când plouă la înmormântarea cuiva, a­ces­tuia i-a părut rău că a părăsit lumea…
Din păcate, părintele s-a săvârșit din viața lumească la o vârstă mult prea tânără și a plecat să slujească în marele sobor din Ceruri. 
Odihnă veșnică sufletului său și condoleanțe familiei îndurerate!
Kandy Reisenauer
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics