Director: Silviu POPESCULuni, 22 martie 2010
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Politic  
Local  
Sport  
Sănătate  
Actualitate  
Justitie  
Social  
Mediu  
Comunicate de presă  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfPatru primării din județul Vâlcea primesc fonduri

Președintele Sindicatului Funcționarilor Publici din Administrația Publică Locală Vâlcea SINDAP, Nicolae Jitianu beneficiind de ocazia că în perioada 21-24 februarie a.c., la București a avut loc ședința asociației comunelor din România, la care a participat primul ministru Emil Boc, a întocmit un memoriu pe care l-a trimis președintelui Federației Naționale a Sindicatelor din Administrația Locală. În memoriu au fost trecute situațiile în care primăriile nu mai au fonduri necesare pentru funcționarea normală a activității normale și care se aflau în imposibilitatea de a plăti salariile pentru personalul de execuție din cadrul acestor instituții. De asemenea au mai fost notate și situații în care primăriile nu au mai putut plăti indemnizația persoanelor cu handicap, salariile însoțitorilor acestora, plata celor asistați social precum și imposibilitatea de a achita investițiile terminate dar neplătite după finalizare, precum și coplata unor proiecte aflate în derulare.
„Am înmânat memoriul primului ministru, ocazie cu care timp de cinci minute am purtat și o discuție privind conținutul acestuia. Primul Ministru a înmânat memoriu respectiv Ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga. Acesta la rândul lui a trimis la Râmnicu Vâlcea doi inspectori din corpul de control al Ministrului Administrației și Internelor, în persoana lui Virgil Ghindă și Eduard Stavăr, care au stabilit împreună cu președintele Consiliului Județean Ion Câlea, ca primarii localităților prezentate în memoriu (Mitrofani, Runcu, Lăcusteni, Făurești, Zătreni, Brezoi, Horezu, Lăpușata, Tomșani, Roești, Titești, Păușești Măglași, Mihăești, Budești, Pietrari, Olanu, Vaideeni și Vlădești) să fie convocați pe trei centre, Budești Horezu și Râmnicu Vâlcea. ” a afirmat Nicolae Jitianu.
Președintele SINDAP Vâlcea a fost prezent la Horezu și Râmnicu Vâlcea.
Din colectivul care a însoțit inspectorii din Corpul de Control al Administrației și Internelor care au asistat la prezentarea problemelor economico-financiare și documentelor contabile de către primari și contabilii primăriilor au mai participat și Ion Câlea, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Mircea Predescu, directorul Direcției Economice al Consiliului Județean Vâlcea, Florea Mierluș, director tehnic la Direcția Tehnică a Consiliului Județean, Vasilica Mazilu, director economic adjunct al Consiliului Județean, Mironela Tudora, consilier juridic în cadrul instituției Prefectului Vâlcea și Nicolae Jitianu, președintele SINDAP Vâlcea.
Nicolae Jitianu a mai precizat: „Miercuri, 16 martie a.c., am avut o convorbire telefonică cu Virgil Ghindă, inspector din Corpul de Control al Ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga. În urma controlului efectuat de Corpul de Control s-a întocmit Raportul cu privire la concluziile reieșite în urma acestui control efectuat. Din discuțiile purtate am fost informat că este posibil ca opt localități din județul Vâlcea, aflate în colaps financiar să primească fondurile necesare, în primul rând pentru plata drepturilor salariale neachitate în anul 2009 și pe primele luni ale anului 2010. Din memorie Virgil Ghindă mi-a indicat, primăriile care urmează să primească fondurile necesare și anume Primăria Comunei Mitrofani; Primăria Comunei Runcu, Primăria Comunei Lăcusteni și Primăria Comunei Făurești, urmând ca pe parcurs și restul de primării menționate în memoriu să primească fonduri.”

Neonilia STAN
piujoman (de jomanpiu - 22/03/2010 09:11)
Hai ma....si vin banii? Sa vina banii si apoi vorbiti..ca deh...asa e normal (stiti ce e aia nu?). Daca Jitianu are pile la PDL de ce nu cere bani pentru strazi ca sunt prastie, de ce nu le asfalteaza, de ce nu ia locul lui Calea? de ce nu il punem prefect? de ce nu il ia fiecare primarie sa isi noteze ce probleme are fiecare sa le trimita el la rezolvare la guvern? Pt ca nu stie sa scrie?...mai vedem....
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics