Director: Silviu POPESCUMiercuri, 11 ianuarie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
International  
National  
Sănătate  
IT & C  
Retete  

Sondaj  Aleșii locali din România sunt tratați la „și altele” de Guvernul PSDÎn Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 16 din 6.01.2017 a fost publicată Ordonanța de Urgență a Guvernului privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative, care prevede, printre altele, și majorarea salariilor din administrația publică locală cu 20%.

Din motive ținute la secret, la articolul 1, alin (3) din această Ordonanță de Urgență au fost exceptați de la această majorare de venituri primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene. În condițiile în care veniturile angajaților din administrația publică locală erau foarte mici, această Ordonanță de Urgență de majorare cu 20% a veniturilor celor ce își desfășoară activitatea în cadrul primăriilor și consiliilor județene putea reprezenta un act de justiție socială, însă în realitate această Ordonanță umilește primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că majorarea cu 20% a veniturilor salariale trebuia aplicată și primarilor, viceprimarilor și președinților și vicepreședinților de Consilii Județene. În acest sens, în calitate de Președinte al Comisiei de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, Cristian Buican va solicita lămuriri cu privire la argumentele pentru care această majorare salarială nu a fost aplicată și aleșilor locali și va introduce un amendament la această Ordonanță de Urgență, atunci când aceasta va ajunge în Parlament, în sensul de a beneficia și primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene de majorarea cu 20% a veniturilor.

Deputatul Cristian Buican subliniază necesitatea introducerii unei Legi a salarizării unitare, care să pună odată pentru totdeauna ordine în salarizarea personalului plătit din fondurile publice. Majorarea succesivă a salariului minim din ultimii ani a condus la crearea unor inechități salariale în cadrul angajaților administrației publice locale. În prezent, o mare parte din angajații primăriilor au aceleași venituri salariale, chiar dacă există diferențe semnificative de vechime sau de responsabilități între angajați. Din păcate, această Ordonanță de Urgență de mărire a salariilor angajaților administrației publice locale cu 20% nu rezolvă această problemă, ci o perpetuează.

”Ordonanța dată de noul Guvern PSD s-a transformat, dintr-un act de justiție socială, într-un demers umilitor la adresa aleșilor locali. Doresc să fiu bine înțeles, eu nu contest necesitatea majorărilor salariale din administrația publică locală, însă nu pot să fiu de acord cu exceptarea aleșilor locali de la această majorare. Eu susțin un principiu pe care îl consider corect: niciun angajat din cadrul unei primării nu trebuie să aibă venituri mai mari decât primarul. În condițiile în care, atât din punct de vedere legal, cât și social și politic, toată răspunderea este pe umerii alesului local, nu cred că este oportun să îi exceptăm pe aceștia de la majorările salariale din administrația publică locală. Când Ordonanța va ajunge în Parlament voi propune un amendament prin care să se majoreze și veniturile primarilor cu 20%, așa cum s-a propus pentru angajații din administrația publică locală” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.  

Voi (de Observator. - 11/01/2017 09:28)
Dar voi, PDL-istii-basisti ati facut ceva bun in tara asta!?
Atentie (de Viorel - 11/01/2017 10:40)
Va intreb d-nule Cristian Buican, cati primari v-au ajutat in campania electorala la parlamentare si ce scor s-a obtinut de le tineti parte? Singurii care fac ca administratia locala sa functioneze sunt lucratorii care isi indeplinesc sarcinile zi de zi, nu primarii care stiu decat sa comande, nimeni nu-i trage la raspundere pot sa vina la program cand vor, comisioanele de la lucrari comisioane, salariu - salariu si alte facilitati, masina la scara etc. Lucratorii trebuiesc sa aiba salarii decente chiar mai mari decat primarii pentru ca iei duc greul in institutia respectiva. Si nu uitati d-nule Buican voturile vin de la cei multi nu de la primari si viceprimari!
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics