Director: Silviu POPESCUMiercuri, 11 ianuarie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
International  
National  
Sănătate  
IT & C  
Retete  

Sondaj  Valoarea Exporturilor Oltchim s-a ridicat la peste 91 milioane de euroCombinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a obținut, în primele nouă luni ale anului 2016, un profit net de 16,15 milioane de lei, față de pierderile de 15,77 milioane de lei din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Bursei de Valori București.

„Societatea Oltchim SA a înregistrat, în perioada ianuarie – septembrie 2016, cele mai bune rezultate din activitatea curentă de la intrarea în procedura insolvenței (fără a lua în considerare influența, în anul 2015, a profitului scriptic determinat de anularea datoriilor, conform planului de reorganizare) realizând profit, spre deosebire de perioadele anterioare, când a fost înregistrată pierdere”, se arată în documentul citat de Agerpres.

Rezultatele au fost determinate de creșterea vânzărilor cantitative la toate grupele de produse fabricate, precum și de continuarea lucrărilor de modernizare și reparații capitale cu efect direct atât în creșterea cantităților fabricate, cât și în privința îmbunătățirii calității produselor.

În perioada ianuarie – septembrie 2016, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 555 milioane de lei (echivalentul a 123,7 milioane de euro), în scădere de la 570,5 milioane de lei.

„Cu toate că societatea a crescut cantitățile de produse finite comercializate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cifra de afaceri este mai mică la 9 luni, din cauza scăderii prețurilor de vânzare la produsele petrochimice pe piețele internaționale. Oltchim SA realizează 74% din cifra de afaceri pe piața intracomunitară și la export, iar evoluția prețurilor de vânzare a fost determinată de scăderea prețului petrolului”, au explicat oficialii companiei.

Profitul brut din activitatea curentă a fost de 22,32 milioane de lei (echivalent a 4,9 milioane de euro), față de o pierdere de 15,7 milioane de euro anul trecut. Din activitatea instalațiilor care funcționează, societatea a avut un profit total de 34,1 milioane lei, însă a raportat o pierdere de 11,8 milioane lei determinată de cheltuielile de conservare a instalațiilor nefuncționale de pe Platformele de la Bradu (8,6 milioane lei) și de la Vâlcea (3,2 milioane lei).

„Vânzările la export și pe piața intracomunitară, în primele nouă luni din 2016, au fost de 91 milioane euro. Importurile și achizițiile intracomunitare, în valoare de numai 18 milioane euro, au determinat o balanță externă pozitivă a societății de 73 milioane euro”.

Daca (de gigi - 11/01/2017 02:48)
Merge asa bine dati-i sa citeasca si lui Tanasoaica ala care jeleste Oltchimul ca pe ma-sa si rage ca nu l-au salvat guvernantii cu bani de la buget. Deja ii asteapta pe Kovesi-Coldea sa-l resusciteze
( Oltchimul) in loc sa-l bage la zdup pe Baronul Chimic care l-a jefuit.
Poate vor ajunge la jail aia care nu au dat bani de la buget.
Nu ne credeti prosti! (de Ioan - 11/01/2017 21:52)
Care profit, bai tineri securisti?
Nu sunt pierderile baronului chimic, spalat de toti securistii, fie ei tineri sau batrani, dar nu va e rusine sa spuneti ca a fost pe profit?
Asta v-au invatat securistii. Sa traiti cu jumatati de adevar. Daca va intreaba cineva serios, incepeti sa o scaldati. Ca e profit operational ( o bazaconie, desigur), ca e fara sa scadeti utilitatile, etc.
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics