Director: Silviu POPESCULuni, 15 iulie 2013
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Politic  
Local  
Sport  
International  
National  
Actualitate  
Mica publicitate  
Învațământ  
Retete  
Finante Publice  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfProiectul Asociatiei YF-YOUTH&FUTURE - "DIVERS-CULT"

Proiectul Asociatiei YF-YOUTH&FUTURE - "DIVERS-CULT" - coord. Conf. univ. dr. Daniel Rosu, UPIT

"Proiectul Divers Cult coordonat de ASOCIAȚIA YF-YOUTH&FUTURE își propune dezvoltarea dialogului și a diversității culturale la două grupuri de tineri din țări diferite (România și Franța), prin activități preponderent fizice.
Proiectul are ca premize faptul că dialogul a ajuns un însemn al societății moderne, având miza desființării barierelor lingvistice, culturale și de mentalitate pentru a facilita comunicarea și înțelegerea. Totodată proiectul are în vedere faptul că mișcarea fizică realizată în cadrul montan, în sânul naturii, reprezintă un mijloc ideal pentru dezvoltarea tuturor laturilor personalității umane: morală, intelectuală, estetică, tehnico-profesională. Din punct de vedere al dimensiunii morale, activitatea fizică determină un comportament corect, în întreceri, competiții dar și în viața de toate zilele. Intelectual mișcarea, și în special cea efectuată în natură, contribuie la stimularea memoriei, imaginației, gândirii și conștientizării. Activitățile in cadrul montan ajută direct tinerii să își optimizeze starea de sănătate si indirect să-și îmbunătățească performanțele vin viața de zi cu zi. 


În acest sens asociația YF-YOUTH&FUTURE a propus desfășurarea proiectului sub forma unei tabere, organizată între 15 și 22 iulie la Casa Bella-Bughea de Sus, jud. Argeș, în care se vor întâlni tineri români și francezi reprezentanți ai Federation Des Euvres Laiques 74 Vacances U.F.O.V.A.L, ANNECY Cedex, FRANCE.
Din sumarul activităților se remarcă: montain-bike, cățărare, tiroliană, orientare, jocuri de colaborare, inițiativă și creativitate, turism montan, vizite culturale la muzee și la obiective reprezentative ale turismului argeșean, workshop-uri pe teme ce preocupă tineretul contemporan, seri de prezentare a propriei culturi. 


Între rezultatele așteptate se înscriu: dezvoltarea capacității de prezentare a valorile culturale proprii, manifestarea unei atitudini pozitive pentru practicarea unor activități fizice de referință pentru zona montană, câștigarea unor convingeri referitoare la promovarea unui stil de viață sănătos și dezvoltarea capacității de socializare.
În vederea derulării proiectului Asociația YF-YOUTH&FUTURE apelează la sprijinul a 2 finanțatori, respectiv Direcția Județeană de Tineret și Sport Argeș și Consiliul Județean Argeș, precum și 10 parteneri printre care se remarcă Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport Universitatea din Pitești specializat în activități fizice și de cercetare care va avea sarcina monitorizării proiectului prin aplicarea de chestionare, înregistrări și observații." 

Parteneri : 


Asociația YF-YOUTH&FUTURE
Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană, din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Universitatea din Pitești
Casa Bella-Bughea de Sus, jud. Argeș
Fédération Des Euvres Laiques 74 Vacances U.F.O.V.A.L, ANNECY Cedex, FRANCE
Région de Savoie
Consiliul Județean Argeș
Direcția Județeană pentru Tineret și Sport - Argeș
Cuvinte cheie: montessori, Youth&Future, arges, UPIT
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics