Director: Silviu POPESCULuni, 30 iunie 2014
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Local  
Sport  
National  
Sănătate  
Actualitate  
Turism  
Jobs  
Publicitate  
Social  
Învațământ  
IT & C  
Retete  
Finante Publice  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfRomânia  – mahalaua țigănească a Uniunii  EuropeneCeea ce se-ntâmplă de ceva vreme în țara noastră și, practic, a acaparat toată media de știri, este încă o dovadă a faptului că este imposibil să nu asociezi caracterul și apucăturile unui grup de indivizi cu etnia căreia îi aparține. De aici au apărut de-a lungul istoriei toate răbufnirile rasiste și xenofobe, antisemitismul și discriminarea pe criterii etnice. Este vorba acum despre implicarea clanului prezidențial în scandalul cu țiganii din Drăgănești și de care vuiește toată țara și nu numai…

Să ne amintim, puțină istorie nu strică. „Tonul” obrăznicirii disprețuitoare a tagmei țigănești față de majoritarii români, l-a dat nimeni altul decât… Ion Iliescu. Da, el! El a fost cel care a înapoiat țiganilor aurul, deși toată lumea știa că acel aur nu fusese dobândit pe căi cinstite, ca să nu mai spun – legale. De, „corb la corb nu-i scoate ochii”, ci-i dă aurul înapoi! Astăzi nimeni nu-i întreabă pe țigani din ce bani și-au făcut palatele acelea monstruoase cu multe turnulețe și zeci de camere, din ce bani și-au luat limuzine de lux de sute de mii de euro.

Apoi, Ion Iliescu a fost cel care a impus legalizarea înlocuirii termenului de „țigan” cu acela de „rrom”, devenit între timp – „rom”, e mai simplu, nu, ce atâta ortografie academică? Nu este paradoxal că, în timp ce în toate limbile pământului, termenul consacrat pentru denumirea etniei în cauză este acela de „țigan”, adică gypsies, tsiganes, tzigoiner, gitanes, (a)ciganinu,  ciganin, cigan, cygan, cigány, çengene etc., numai noi avem romi?! De aici și până la a-i considera pe romi români și pe români romi nu a fost decât un pas care a și fost repede făcut de cei din afara granițelor României. Poate nega cineva că țiganii români au un comportament cu totul antisocial în afara țării noastre? De ce zic în afară? Pentru că noi ne-am obișnuit cu acest comportament al lor, mai mult – i-am luat drept exemplu, adică ne-am… țigănit! Iată, din cauza lor, unele țări din UE au îngrădit deja intrarea românilor pe teritoriul lor, altele sunt pe cale să o facă.

În fine, același Ion Iliescu este și inventatorul monarhiei țigănești. Scopul urmărit de această liftă comunistă a fost, desigur, discreditarea monarhiei de drept a României. Reînnoiesc aici și acum aserțiunea mea făcută publică în urmă cu mulți ani: pentru mine, Ion Iliescu este un criminal, dar demult el nu mai este o problemă pentru mine, ci poporul român este de atunci problema mea. Ce popor cu scaun la cap ar alege să fie condus de un criminal? Poporul român a făcut-o și, culmea, nu doar o dată! Hitler a fost ales cancelar când încă nu devenise un criminal și, în doar câțiva ani, a făcut din Germania cea mai mare putere economică și militară din lume. Ce a făcut Ion Iliescu? Vedem astăzi: o țară devenită mahalaua țigănască a UE!          

Să vă reamintesc acum doar două situații deja consumate. Țiganii din Segarcea sunt cei care au „pus pe butuci” S. C. ROMAG S. A. (Uzina de apă grea) Turnu Severin. Țiganii din Drăgănești au derulat „afaceri” cu Constantin Roibu pe seama S. C. OLTCHIM S. A., aflată astăzi în „moarte clinică” (desigur, nu doar din cauza „afacerilor” fostului director general cu țiganii). Când „s-a stricat căruța”, țigănimea din Drăgănești a luat cu asalt pavilionul central al combinatului chimic pentru a-i cere socoteală roibului demolator de OLTCHIM.

Și iată că apăru și „bomboana de pe colivă”: fratele președintelui demis dar rămas în funcție cu ajutorul știm noi cui, fu arestat pentru 30 de zile! Doamne, Dumnezeule, cu câtă ușurință și tupeu vorbeau țiganii în înregistrările făcute publice, de sute de mii și milioane de euro „puși la bătaie” pentru ca Bercea Mondial să fie scos din pușcărie! Degeaba Trăienică-Fără Frică (până acum!) s-a dezis de frate-său („frate, frate, dar…”), alegând cică justiția în locul lui, căci este și el băgat până-n gât în povestea (ca să nu zic rahatul) asta. Să înțelegem că până acum l-a ales pe frate-său iar justiția era preș în fața lui? Că eu, asta înțeleg, nu și dvs.?

În 2009 a fost vizibil primul semn al cârdășiei clanului prezidențial cu țiganii milionari în euro din Drăgănești, atunci când, de Sfânta Maria Mică (8 septembrie), la Costești-Bistrița, Bercea Mondial i-a pus la gât primei doamne a țării (?) o salbă de aur. Restul, se știe – botez, paranghelie etc. Azi, frățiorul Trăienică o ține „langa” că el n-a știut nimic din ceea ce făcea frate-său cu interlopii clanului țigănesc patronat de Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial. S-o creadă mutu’! Vă reamintesc: orice pot înțelege și orice pot ierta, cu excepția faptului de a fi luat de fraier/prost. Ceea ce susține astăzi președintele rușinos și nerușinat al țării ăsteia făcută de râsul lumii întregi, îmi insultă inteligența și eu o iau ca pe un afront personal! Cum dracu’ să nu știe? Trebuie să dai dovadă de o mare prostie ori de o vrie psihică ireversibilă să ai tupeul să mai spui că nu știi nimic – atenție: în calitate de președinte de țară! – despre matrapazlâcurile pe care le face fratele tău, și asta după ce acesta afirmase clar într-una din filmările clandestine: „știe, mă, cum să nu știe?”. Da, știa și, mai mult, cred că era „parte” din acele matrapazlâcuri!

Dar, să presupunem prin absurd că președintele spune adevărul (ce glumă bună, nu-i așa?). În cazul acesta, nu ar trebui să desființăm toate structurile informative care, bag-seamă, nu fac doi bani și se mai calcă și pe picioare fiind „câtă frunză, câtă iarbă” dar sunt plătite gras din banii noștri? Or, te-i pomeni că l-au „lăsat din mână” pe cel care ar trebui să fie „primul om în stat” (aiurea!) tocmai pentru că de la toamnă nu mai valorează nici cât o ceapă degerată? Nu m-ar mira absolut deloc, fiindcă „trădarea face parte din constituția fizică a poporului român, toți marii conducători ai românilor (desigur, Traian Băsescu nu se va număra printre ei, dimpotrivă! – n. a.) au pierit prin trădare!” (C. V. Tudor – singurul mare adevăr pe care l-a scos și el pe gură vreodată, că în rest…). și, se pare că și nici justiția nu mai vrea să-l tot acopere, ăștia au început să-și ia mâna de pe el ceva mai lento, e de înțeles, sunt ceva mai la vedere decât ceilalți, care cică fac intelligence (iar – aiurea!).        

Închei cu o recomandare: cumpărați și citiți cartea „De ce este România altfel?” (Editura Humanitas, 2013) a istoricului Lucian Boia, mult hulit în ultimul timp din cauza altei cărți a sa – „Primul Război Mondial – controverse, paradoxuri, reinterpretări” (Editura Humanitas, 2014). Am amara satisfacție că multe din părerile exprimate de Lucian Boia în această carte, eu le-am făcut publice cu mult înaintea sa. și, pentru a da unora un nou motiv de a mă înjura, apropo de ultima carte a lui Lucian Boia, vreau să vă dezvălui motivul pentru care îi admir și îi respect eu pe maghiari: pentru că în mai puțin de 150 de la venirea lor în Europa (850-1000), da, este adevărat – cu carnea de cal sub șeile cailor, ei au avut un rege și un regat! Noi, ce am păzit? Se pare că am tot dormit din moment ce și astăzi imnul național al României poartă titlul-îndemn (de-a surda!) „Deșteaptă-te, române!”. țăranii români au trăit în bordeie, pe sub pământ, până la sfârșitul secolului XIX. Toată istoria noastră veche, scrisă, se află la Budapesta, Viena și Vatican. Prima noastră universitate a apărut la o jumătate de secol de la înființarea celei din Praga! Comparați Budapesta și Praga, ca să nu mai spun – Viena, cu București! De multe ori regret că Basarab I – Întemeietorul a ieșit învingător din „Bătălia de la Posada” iar Nicolae Alexandru a optat pentru ortodoxie, renunțând la catolicism. De aceea nu mă miră absolut deloc că am devenit mahalaua țigănească a UE; avem exact ceea ce merităm, căci „fiecare popor își are  conducătorii pe care și-i merită!” (Karl Marx).                

Marian Pătrașcu

felicitari (de Petrescu - 30/06/2014 07:56)
Un mare adevăr. Nu am ce comenta.
Felicitări!
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics