Director: Silviu POPESCUVineri, 11 ianuarie 2019
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
International  
National  

Sondaj Expoziția "Românii care au îmbogățit Franța"Eugen Ionescu, Emil Cioran, Constantin Brâncuși, George Enescu, Anna de Noailles, Tristan Tzara: sunt tot aâtea personalități care au contribuit la excelența relațiilor franco-române de-a lungul secolelor și care sunt dezvăluite publicului francez, prin fotografii de excepție, de expoziția "Românii care au îmbogățit Franța". Realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Paris, în cadrul sezonului România-Franța 2019, această expoziție oferă publicului posibilitatea de a cunoaște mai multe lucruri despre acești giganți ai Culturii internaționale.

Spațiul cultural Ground Control, din centrul Parisului, va găzdui această expoziție în perioada 10 - 13 ianuarie 2019. În data de 10 ianuarie, o dată cu vernisajul expoziției, vor fi organizate o serie de mese rotunde, moderate de Jean-Jacques Garnier, comisarul francez al Sezonului România-Franța, în prezența ES Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța, a jurnalistei Marcelei Feraru, curatoarea expoziției, a Doinei Marian, directoarea Institutului Cultural Român de la Paris.

Vor fi invitați Vasile Tomoioagă, campion mondial și olimpic la canotaj, dramaturgul și jurnalistul Matei Vișniec, chirurgul Mihaela Bustuchină, pianista de jazz Ramona Horvath, gimnasta Ecaterina Szabo informaticianul și Bogdan Degeratu.

Din 20 ianuarie, portretele acestor mari personalități vor fi figura pe gardul Pantheonului un loc binecunoscut și emblematic, ideal pentru a pune în lumină, legăturile profunde care au îmbogățit viața culturală a celor țări.

Ground Control, 81 rue du Charolais, Paris 75012. 10-13 ianuarie, 12-22h. Vernisajul: 10 ianuarie la 18,30.

CONTACT: iulia.chealfaâinstitut-roumain.org; leo.landonâinstitut-roumain.org

Institutul Cultural Român de la Paris, o punte între culturile română și franceză

Din 1990, ICR Paris a contribuit la înflorirea culturii românești în Franța și la consolidarea legăturilor care unesc cele două țări. În cadrul Institutului din arondismentul 7 se organizează expoziții, dezbateri, întâlniri literare sau artistice și sunt oferite cursuri de

limbă română pentru toate nivelurile. Institutul oferă de asemenea un serviciu de informare și documentare în domeniile istoriei, limbii, societății și culturii țării.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics