Director: Silviu POPESCUMarti, 12 februarie 2019
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  
Reportaj  

Sondaj Guvernul a aprobat Legea privind drepturile de pensie suplimentară pentru lucrătorii din statele UEGuvernul a aprobat vineri proiectul de Lege care stabilește cadrul general de principii pentru îmbunătățirea dobândirii și păstrării drepturilor de pensie suplimentară pentru lucrătorii din statele membre, în vederea creșterii mobilității acestora, informează Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS), într-un comunicat.

Acest cadru general se aplică numai în cazul pensiilor suplimentare, atunci când dreptul la pensie există în baza unui raport de muncă și este legat de împlinirea vârstei de pensionare sau a altor cerințe, conform prevederilor legislației naționale, precizează MMJS.

Proiectul de lege transpune Directiva 2014/50/UE, potrivit Ministerului Muncii.

Documentul adoptat nu reglementează înființarea unor noi scheme de pensii suplimentare în România, ci asigură cadrul principial necesar protecției mobilității lucrătorilor pe care trebuie să îl respecte orice schemă de pensie suplimentară, dacă aceasta ar fi reglementată, notează Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Totuși, prin legi speciale pot fi adoptate sau menținute dispoziții mai favorabile pentru dobândirea și păstrarea drepturilor la pensie suplimentară de lucrătorii care își încetează activitatea, potrivit sursei.

Proiectul de lege nu se aplică sistemelor de pensie individuală care sunt bazate pe aderarea individuală a unei persoane la un fond de pensie, altele decât cele încheiate în baza unui raport de muncă, și nici pensiilor suplimentare ale lucrătorilor care vin să muncească pe teritoriul României, se menționează în comunicatul MMJS.

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics