Director: Silviu POPESCUVineri, 14 septembrie 2018
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
International  
National  

Sondaj Județul Vâlcea are 80.850 de salariati, iar castigul net este printre cele mai mici din taraConform datelor comunicate de Direcția Județeană de Statistică Vâlcea, câștigul salarial mediu net a fost la nivelul lunii mai 2018 de 2.177 lei, din care în agricultură, silvicultură și pescuit – 1.940 lei, industrie și construcții – 2.120 lei, precum și servicii – 2.228 lei.

Efectivul de salariați la nivelul județului Vâlcea era în luna mai de 80.850 de persoane, din care, cei mai mulți (47.711), lucrau în servicii. Datele lunare privind câștigul salarial mediu brut sunt obținute printr-o cercetare statistică selectivă. Începând cu luna ianuarie 2018, eșantionul cuprinde, pe total țară, circa 23.500 unități economico-sociale. Unitățile din sectorul bugetar sunt cuprinse exhaustiv în cercetare, excepție făcând unitățile administrației publice locale pentru care datele la nivelul consiliilor locale comunale se culeg pe bază de eșantion reprezentativ la nivel de județ (circa 820 de unități).

Pentru sectorul economic, au fost incluse în cercetare unitățile cu 4 salariați și peste, care reprezintă 90,66% din numărul total al salariaților din acest sector. Sectoarele de activitate sunt definite conform clasificării activităților din economia națională CAEN Rev. 2.

Din luna ianuarie 2017 se aplică prevederile legale în vigoare referitoare la baza de calcul a contribuțiilor salariaților pentru asigurările sociale de sănătate (Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare), care se plafonează în limita a 5 câștiguri salariale medii brute stabilite prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Începând cu luna februarie 2017 se aplică prevederile legale în vigoare referitoare la contribuțiile sociale individuale, respectiv contribuțiile salariaților pentru asigurările sociale de sănătate.

Prevederile legale în vigoare (OUG nr. 79/2017) referitoare la contribuțiile de asigurări sociale, respectiv cele de asigurări sociale de sănătate care cădeau în sarcina angajatorului, transferate în sarcina salariatului începând cu luna ianuarie 2018, nu influențează comparabilitatea datelor pentru seriile de câștig salarial mediu net lunar.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics