Director: Silviu POPESCUMiercuri, 14 iunie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  
Publicitate  

Sondaj  În lacrima iubirii inimile nu plâng niciodatăÎn perioda 11-12 iunie 2017, reprezentantele proiectului ''Iubirea de aproapele meu'' , Zenovia Zamfir și Florentina Crăciunescu au onorat invitația de a vizita fundația '' Sfântul Sava'' din Buzău pentru a continua legăturile de colaborare și prietenie ce s-au înfiripat în vara anului 2009 în tabăra pentru copii de la Bisoca . Delegația a fost întâmpinată de pr.prof.dr. Mihail Milea care și-a pus viața în slujba oamenilor cu mai puține șanse, succes și realizări viață.În urmă cu 2 decenii, și-a dat sema că predicile sale îi ajută pe oameni, dar nu îi scapă de foame. A decis să le ofere mai mult: un adăpost, o farfurie de mâncare și, de ce nu, o șansă în viață. Astfel a ajuns Mihai Milea să fie cunoscut ca samariteanul din Buzău. După cuvintele de mulțumire pentru darurile primite constând în alimente, haine și cărți, părintele i-a invitat pe oaspeți să viziteze și să cunoască parte din realizările sale, acolo unde ''în lacrima iubirii inimile nu plâng niciodată''.

Fundația pentru copii "Sfântul Sava" de la Buzău a fost înființată în data de 12 aprilie 1993 de Pr. Mihail Milea.

Proiectele au început cu o cantină socială pentru copiii străzii și pentru copiii aflați în situație de dificultate. Ulterior acestea s-au extins pentru a răspunde căt mai bine nevoilor în creștere ale beneficiarilor. Astfel, în vederea calificării într-o meserie a fost înființată în anul 1998 o școală de arte și Meserii, cu triplă specialitate: croitorie, tâmplărie și agricultură. Pentru a asigura un loc de petrecere a vacanțelor au fost create taberele pentru copii de la Bisoca (în 1995), apoi Maliuc-Tulcea (în 2006).

Seara a fost vizitată mănăstirea Suzana. Situată într-un cadru natural de vis, într-o poiană de pe Valea Teleajenului, Mănăstirea Suzana este, de secole, unul din punctele de reper ale spiritualității din Prahova. Aici, Liviu Rebreanu ar fi scris romanul „Ion“.Situată pe valea Teleajenului, la 40 de kilometri de Vălenii de Munte și 14 kilometri de Măneciu, mănăstirea impresionează, în primul rând, prin liniștea pe care o degajă și care îi uimește de fiecare dată pe vizitatori, dar și prin istoria bogată care a transformat-o într-un punct de reper al spiritualității românești. Despre mănăstire, Alexandru Vlahuță scria, în 1908, că „este așezată într-o poiană frumoasă, pe o frunte de dâmb, sub care se asvârl în Teleajen pârăul Stanca din dreapta și Epurașul din stânga. Acestea unindu-se în fața mănăstirii, alcătuiesc aici o cruce de unde pornesc la vale într-un singur curs“. Din scrierile vremi dar mai ales din amintirile maicii Leontina se știe că...''În perioada 1965-1976, complexul monahal a fost în întregime restaurat cu sprijinul Fericitului întru pomenire Patriarh Justinian Marina și al Departamentului Cultelor. S-au făcut lucrări de racordare la rețeaua electrică, de captare a apei din munți și alimentare cu apă a tuturor clădirilor, s-au refăcut unele chilii și s-a ridicat zidul de incintă care a schimbat cu totul aspectul mănăstirii, sporindu-i frumusețea''. La final delegația a vizitat mănăstirea Cozia unde părintele Vartolomeu Androni a prezentat istoria sfântului locaș.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics