Director: Silviu POPESCUMiercuri, 13 septembrie 2017
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
International  
National  

Sondaj  CNE: Statutul elevului - înc departe de o integrare complet în practica colar54% dintre elevi s-au confruntat cu ostilitate din partea profesorului atunci când au contestat o not obinut la o evaluare scris, arat un raport privind implementarea Statutului elevului la nivel naional.

Potrivit raportului fcut public de Consiliul Naional al Elevilor, aproximativ 40% dintre elevi nu beneficiaz de reducerea tarifului pentru transportul local în comun, iar 28% îi simt pus în pericol integritatea fizic i/sau moral.

De asemenea, aproximativ 29% dintre elevii respondeni au primit absen ca mijloc de coerciie, iar dintre elevii care au acordat feedback-ul semestrial cadrelor didactice doar aproximativ 13% consider c acesta a fost luat în considerare de ctre profesor.

"Astfel, se poate observa c atitudinea ostil a cadrului didactic asupra elevului este des întâlnit în coala româneasc, iar opinia elevilor nu este luat în considerare. (...) Analizând rezultatele raportului i principalele derapaje din sistem semnalate, observm c Statutul elevului este înc departe de o integrare complet în practica colar'', se arat într-un comunicat transmis AGERPRES.

În vederea soluionrii problemelor semnalate de ctre elevii din România, Consiliul Naional al Elevilor a venit cu o serie de propuneri, care sunt cuprinse în raportul la nivel naional.

''Printre acestea, amintim operaionalizarea Comisiei de Evaluare i Asigurare a Calitii din coli, care, în majoritatea cazurilor, exist doar pe hârtie, precum i realizarea unei fie de feedback tipizat pentru evaluarea cadrelor didactice", precizeaz sursa citat.

Mai mult, CNE îi dorete "activarea" Consiliului Naional de Etic, în componena cruia s fie prezeni i reprezentani ai elevilor, precum i elaborarea unui cod de etic al profesorului.

În acelai timp, CNE propune întocmirea unei liste negre cu unitile de învmânt care respect principiul transparenei i care, prin regulamentele de ordine interioar, încalc Statutul elevului, precum i publicarea acesteia pe site-ul Ministerului Educaiei.

"În calitate de reprezentani ai elevilor, ne-am dorit s vedem care este situaia respectrii codului ce reglementeaz drepturile i obligaiile elevilor la nivel naional i, în urma analizei rezultatelor, ne declarm dezamgii de statisticile alarmante ce au fost înregistrate. În continuare, vom monitoriza atent respectarea Statutului elevului la nivelul unitilor de învmânt i vom iniia demersuri în vederea sancionrii acelora care îl încalc", a declarat preedintele CNE, Ioana Bltreu.

Consiliul Naional al Elevilor a lansat Raportul privind implementarea Statutului elevului la nivel naional, document ce îi propune s realizeze o ampl analiz asupra modului în care a fost implementat codul drepturilor i îndatoririlor elevului în decursul ultimului an colar, bazat pe rspunsurile elevilor din judeele din România.

 

AGERPRES

Curierul de Rmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informaii
Ramnic Tube
Sitemap
Arhiv
Newsletter
Anunuri
Curs valutar
Dicionar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Rmnicu Vlcea
Panoram
B4U Rmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design i programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiii :: Contact
free counter with statistics