Director: Silviu POPESCUVineri, 5 iunie 2015
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
Sport  
Sănătate  
Actualitate  
Cultura  
Opinii  
Horoscop  
Mica publicitate  
Social  
Învațământ  
IT & C  
Retete  

Sondaj

Prima pagină
în format pdf  Săptămână dedicată copiilor la PrundeniDupa evenimentul dedicat copiilor de luni 01 iunie 2015, in 2 iunie 2015 la Prundeni a avut loc lansarea proiectului ”Centre socio - educative în comunele Cumpăna (județul Constanța), Vînători-Neamț (județul Neamț) și Prundeni (județul Vâlcea)” proiect finantat cu sprijinul financiar al Programului R010-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

 

 

Valoarea totala eligibila a proiectului (cu TVA) este de 2.269.755,05,  din care grant SEE - 1.929.291,79 lei (85%) - si cofinantare publica 340.463,26 lei (15%).

 

 

Obiectivele proiectului sunt infiintarea a 3 centre socio-educative in fiecare din cele trei localitati partenere, respectiv: construirea a doua centre noi ce urmeaza a fi construite pe suprafete de teren aflate in proprietatea UAT Cumpana si UAT Vinatori-Neamt, si deschiderea unui centru ce va functiona intr-un spatiu existent, detinut de UAT Prundeni, spatiu deja amenajat si dotat corespunzator (Prundeni - jud.Valcea), ce va fi pus la dispozitia proiectului pe o perioada de 5 ani de la incheierea proiectului.

Aceste centre vor oferi servicii integrate copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in

strainatate in vederea imbunatatirii frecventei scolare si a reducerii cazurilor de abandon scolar, cat si pentru cresterea performantelor scolare a copiilor selkectati din cele treu UAT-uri pertenere.

 

Grupul tinta este format din 238 de copii in situatii de risc (3-15 ani), 20 de parinti ai copiilor beneficiari sau tutori sau membri ai familiilor largite (rude pana la gradul IV), 15 cadre didactice, precum si membrii comunitatilor in cadrul carora se implementeaza proiectul.

 

Pe scurt, proiectul va contribui la imbunatatirea situatiei unui numar de 238 copii aflati in situatii de risc, copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, dintre acestia 28 fiind copii de etnie roma.

 

Caracterul inovativ reiese din sinergia a trei masuri, respectiv

- activarea unui parteneriat durabil intre autoritati ale administratiei publice si ONG si instruirea adecvata a profesionistilor cevor lucra cu copiii in situatie de risc;

- conceperea unui plan integrat ce propune metode noi de lucru care sa raspunda nevoilor grupurilor vulnerabile prin actiuni punctuale dar care sa implice activ si parintii/tutorii, furnizorii de servicii, membri ai comunitatilor locale ale partenerilor;

- asigurarea unei logistici corespunzatoare prin infiintarea si dotarea a trei centre socio-educative (doua construite prin proiect si unul existent pus la dispozitia proiectului), in mediul rural, in trei judete ale tarii (Cumpana-jud.Constanta, Prundeni-jud.Valcea si Vinatori-jud.Neamt).

 

Astfel, prin conjugarea initiativelor celor trei administratii publice locale si a unui ONG cu experienta relevanta in activitati dedicate copiilor in dificultate (Asociatia de Dezvoltare Locala Cumpana), vor fi implementate urmatoarelor 5 masuri dedicate copiilor si parintilor:

- Remediere educationala in vederea dezvoltarii de competente si implicit a sporirii performantelor scolare;

- Consiliere vocationala a copiilor selectati;

- Consiliere psihosociala a parintilor/tutorilor copiilor selectati;

- Ateliere de creatie (pictura pe lemn, pictura pe sticla, pictura pe ceramica, pictura pe panza, încondeiat de oua, împletituri si aranjamente vegetale din plante uscate) - in scopul dezvoltarii creativitatii cat si in scopul cunoasterii si respectarii traditiilor locale;

- Schimburi de experienta - propuse totodata ca si componente motivationale, au in vedere mobilitati in locatiile partenere pentru participarea la evenimente tematice, precum: expozitii de creatie artistica si culturala, competitii activitati sportive, concursuri la diverse discipline scolare.

 

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics