Director: Silviu POPESCUMarti, 12 februarie 2019
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
National  
Reportaj  

Sondaj Senatul României a validat Raportul de activitate pe 2018 al Consiliului de monitorizareSăptămâna trecută, conducerea Consiliului de Monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități și-a prezentat și dezbătut, alături de reprezentanți ai societății civile, în fața Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități a Senatului României, Raportul anual de activitate pe anul 2018.

Cu această ocazie, Florinel Butnaru, președintele cu rang de secretar de stat al  Consiliului de monitorizare a precizat faptul că au fost îndeplinite obiectivele specifice și cele operaționale ale Consiliului și care au avut ca prioritate promovarea persoanelor cu dizabilități în interiorul și exteriorul instituțiilor, protecția persoanelor instituționalizate, monitorizarea respectării drepturilor acestora.

„Pe parcursul anului 2018, a fost elaborată și demarată procedura de selecție, în conformitate cu art. 14 din Legea 8/2016 pentru colaboratorii externi (experți independenți), care au efectuat vizite de monitorizare în facilități de tip rezidențial publice sau private. Astfel, pe parcursul anului trecut, inspectorii de monitorizare alături de experții independenți au efectuat în perioada 14 iunie – 9 noiembrie un număr total de 57 vizite de monitorizare. De asemenea, în perioada septembrie – noiembrie, Curtea de Conturi a României a efectuat o misiune de audit a activității financiar contabile a Consiliului de monitorizare pentru anul 2017, iar în timpul misiunii au fost remediate deficiențele de management constatate pentru anul 2017, astfel încât situația financiară întocmită pentru anul 2018 a reflectat fidel indicatorii economico-financiari”, a precizat Florinel Butnaru, președintele cu rang de secretar de stat al  Consiliului de monitorizare.

După ce a fost dezbătut și adoptat cu majoritate de voturi de către membrii comisiei Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități a Senatului României împreună cu reprezentanți ai societății civile, Raportul anual de activitate pe anul 2018 a fost trimis plenului Senatului și care l-au aprobat cu 55 de voturi pentru, 25 împotrivă și 5 abțineri.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics