Director: Silviu POPESCUVineri, 24 aprilie 2015
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Local  
Credinta  
International  
National  
Sănătate  
Actualitate  
Cultura  
Social  
Învațământ  
IT & C  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfPlanul de reorganizare al SC Oltchim a fost aprobat de Tribunalul Vâlcea!

Siteul oficial al Tribunalului Vâlcea a publicat soluția dată pentru planul de reorganizare al SC Oltchim, după ședința de miercuri”Soluția pe scurt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenței: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorțiul ROMINSOLV SPRL și BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A și B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în ședința Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabilește termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispozițiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare” este soluția dată pe portalul Tribunalului Vâlcea.

 

La proces au fost prezenți și zeci de disponibilizați de la Combinat, care au avut mai multe schimburi de replici dure cu administratorul judiciar. Peste 900 de persoane disponibilizate de la Oltchim au dreptul să primească 6, 12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv până la 50.000 lei/persoana, în funcție de vechimea în muncă.

 

”Cred că lucrurile sunt clare, creditorii au votat pe categorii cinci la zero, inclusiv categoria creanțelor salariale a votat cu 75% din valoarea creanțelor. Au fost doar câteva contestații la plan. Majoritatea creditorilor importanți, AVAS, BCR și disponibilizații sunt pentru conformarea planului. Sigur, disponibilizații au obiecții, care vor fi luate punctual și vor fi rezolvate conform legii. Pe șanse, cred că putem fi optimiști” a declarat, la finalul ședinței, administratorul judiciar al SC Oltchim, Gheorghe Piperea.

 

"Este o decizie bună a judecătorului sindic, de a aproba planul de reorganizare, cu cele două variante, fie vânzarea activului Oltchim SPV, fie conversia în părți sociale a creanțelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari, sincer cred că-și vor da demisia, nu cred că vor fi în stare să ducă la bun sfârșit acest plan de reorganizare și funcționare al Oltchim", a declarat liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

 

Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim a aprobat, pe 9 martie, planul de reorganizare a activității combinatului propus de consorțiul de administratori judiciari format din BDO Business Restructuring SPRL iar acesta a fost supus aprobării judecătorului sindic.

 

În prezent, combinatul funcționează sub 30% din capacitate și generează lunar un rulaj de 15 milioane euro și un EBITDA de peste 700.000 euro, cu 70% din producție la export.

 

Planul aprobat de creditori, prevede o perioadă de reorganizare care s-ar derula pe parcursul a trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an. Planul prevede trei variante de valorificare a patrimoniului combinatului, una dintre acestea având în vedere vânzarea Oltchim SPV.

 

Administratorii judiciari prevăd ca modalitate de reorganizare a societății restructurarea operațională, restructurarea corporativă și conversia parțială sau totală a creanțelor creditorilor bugetari în părți sociale, precum și vânzarea activității societății.

Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics