Director: Silviu POPESCUVineri, 11 ianuarie 2019
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Local  
International  
National  

Sondaj Sorina Pintea despre cazul copilului din Vâlcea

Nu s-au respectat întocmai protocoalele de transfer și procedurileMinistrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că în cazul copilului din Vâlcea care a ajuns în stare foarte gravă la un spital din București nu s-au respectat întocmai protocoalele de transfer și procedurile, adăugând că a fost declanșată o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

"Și eu am declanșat o anchetă împreună cu inspectorii Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, dar copilul de un an și jumătate a fost internat în data de 3 ianuarie cu diagnosticul de laringită acută. În data de 4 ianuarie, dimineața, starea copilului s-a agravat și în acel moment au început demersurile, spun cei de la spital (Spitalul Județean de Urgență Vâlcea - n.r.), pentru transferul copilului în București. Tot ce pot să vă spun, în afară de rezultate anchetei care mi se vor aduce la cunoștință, e că nu s-au respectat întocmai protocoalele de transfer și procedurile", a declarat Sorina Pintea.

Ea a explicat că, în momentul în care se dorește transferul unui pacient aflat în stare critică, se anunță Comitetul Operațional pentru Situații de Urgență care ia legătura cu spitalele din București.

"În momentul în care se dorește transferul unui pacient critic, se anunță Comitetul Operațional pentru Situații de Urgență (COSU) care ia legătura cu spitalele din București, anunțând că este necesar transferul unui pacient critic. La 14,00 s-a luat legătura cu cei de la COSU, iar la 14,30 s-a primit acceptul de transfer de la Spitalul 'Marie Curie'. Între timp, eu am înțeles că medicii de la Vâlcea au luat legătura personal cu medici de la spitalele din București ori acest lucru întârzie foarte mult. Pacientul a fost transferat cu ambulanța, neexistând posibilitatea transferului aerian în acel moment", a spus ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a adăugat că nu va trimite Corpul de Control la Spitalul din Vâlcea.

"Direcția de Sănătate Vâlcea, prin inspectori, va face o anchetă internă să vadă exact ce s-a întâmplat, dar nici eu, nici DSP nu ne putem antepronunța cu privire la un posibil caz de malpraxis, asta vor decide specialiștii", a punctat ministrul.

Conducerea Consiliului Județean Vâlcea ar putea solicita declanșarea unei anchete interne la secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență, după ce un copil de un an, internat o zi aici, a ajuns în stare foarte gravă la un spital din București.

Reprezentanții CJ Vâlcea susțin că au fost informați despre acest caz, miercuri, de rudele copilului, acestea suspectându-i pe medicii care l-au consultat pe micuț că au pus un diagnostic greșit.

Spital (de Viorica - 13/01/2019 13:42)
Sunt greseli medicale f mari la spitalul Valcea.Ar trebui luate masuri.nu vorbe
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics