








| Toamna se numără absolvenții!
În cadrul proiectului „Dezvoltare rurală durabilă prin îmbunătățirea calității resurselor umane” – grupa de beneficiari ai cursurilor de formare profesională în meseria de lucrător în comerț , curs demarat încă din luna iulie în comuna Popești au susținut examenul final.
Astfel 28 de cursanți au absolvit sâmbătă, 23 octombrie 2010 – printr-un examen care a inclus atât probe teoretice cât și practice, cursul de calificare în meseria de lucrător în comerț. Cei 28 absolvenți au fost înscriși în evidențele Biroului Zonal de Servicii Integrate de Ocupare din Comuna Popești și a Biroului de Servicii Integrate de Ocupare din Comuna Nicolae Bălcescu (11 dintre ei au domiciliul în comuna Popești, 5 în comuna Șirineasa, 2 în comuna Cernișoara, 2 în comuna Vaideeni, 2 în comuna Oteșani, 2 în comuna Nicolae Bălcescu, 4 în comuna Dănicei) și au fost îndrumați către acest curs în urma ședințelor de consiliere profesională și orientare în carieră și evaluare abilități și competențe profesionale. Pe lângă comisia de examinare au participat în calitate de observatori domnul primar al comunei Popești - Alin Popescu, domnul viceprimar al comunei Dănicei - Ion Popescu, domnul Proteasa Iulian și doamna Cecilia Văduva – formatori în cadrul programului și alții.
În urma acestui examen cei 28 de absolvenți vor primi certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării prin Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților. Acestea vor fi înmânate la începutul lunii noiembrie, într-un cadru festiv, la eveniment fiind invitați formatorii cursului, echipa de management a proiectului și oficialități ale Comunei Popești – primar, viceprimar, consilieri locali.
Tot în comuna Popești, în cadrul aceluiași Birou Zonal de Servicii Integrate de Ocupare Popești, în urma cu 3-4 săptămani, mai precis în 28 septembrie, au demarat cursurile de formare profesională cu o grupă de beneficiari care se califică în meseria de ,,îngrijitoare bătrâni la domiciliu’’.
Proiectul Dezvoltare rurală durabilă prin îmbunătățirea calității resurselor umane este implementat la nivelul județului Vâlcea de către furnizorul acreditat de formare profesională Gicerova și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenție 5.2. „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă” - prin contractul cu numărul POSDRU / 52 / 5. 2 / G / 24981, dedicat unui grup țintă format din 1000 persoane din mediul rural: 600 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 200 persoane inactive și 200 persoane ocupate în agricultura de subzistență.
Carmen CĂLIN | |
|




|