Director: Silviu POPESCUMiercuri, 15 februarie 2012
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
carrefour  
Politic  
Local  
National  
Sănătate  
Actualitate  
Cultura  
Agricultura  
Utile  
Social  

Sondaj

Prima pagină
în format pdf

Blocarea nejustificata a circulației vehiculelor comerciale pune în pericol atingerea indicatorilor macroeconomici ai României pe 2012!

Uniunea Națională Transportatorilor Rutieri din România solicită măsuri de urgență

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită autorităților măsuri de urgență pentru a se asigura circulația vehiculelor comerciale pe drumurile naționale și europene din România, mai ales pe drumurile care fac parte din cordoarele europene!
Orice închidere a acestor segmente esențiale de drum poate fi justificată numai în scopul deszăpezirii drumului, care să faciliteze și nu să blocheze circulația vehiculelor comerciale. închiderea drumurilor trebuie facută pentru curățarea acestora și nu doar pentru a evita accidentele și incidentele!
Măcar 12 ore pe zi trebuie să circule camioanele și autocarele! Trebuie anunțat în avans intervalul deschis respectiv de închis!
UNTRR atenționează că întreruperea necontrolată a circulației camioanelor:
1. duce la întreruperea aprovizionării cu alimente, apă și produse de strictă necesitate a populației
2. duce la întreruperea activității de producție a unor firme mari - care nu mai pot stoca ceea ce produc - vezi Dacia-Renault
și astfel
3. se pune în pericol atingerea indicatorilor macroeconomici ai României pentru 2012!
Anul trecut, toți am apreciat exporturile Dacia pentru că au contribuit la schimbarea evoluției PIB din scădere în creștere, chiar dacă timidă, iar acum nu pot exporta pentru că sunt camioanele blocate pe DN 7.
Având în vedere că ne aflăm în a 3-a săptămână de blocaje rutiere determinate de condițiile meteo nefavorabile, atenționăm că acestea vor conduce la pierderi semnificative în toată economia națională, inclusiv din cauza blocării exporturilor marilor companii.
A existat înțelegere pentru prima zăpadă și primele blocaje de la finalul lui ianuarie, a existat comunicare pentru prima săptămână din februarie și toleranță din partea clienților, însă de acum clienții transportatorilor încep să nu mai accepte aceste întârzieri, neprezentări la încărcare, livrări întârziate - fără predictibilitate.
Dacă avem iarnă ca în Canada, Finlanda, Suedia, Norvegia, Austria, Elveția, Franța și Italia zonele alpine - 3 luni pe an - așa cum e acum, ce ar trebui să facem, să reducem PIB-ul României cu 25%?
Drumurile sunt ca și aparatul circulator în organismul uman! Dacă sângele nu irigă corespunzător diferite organe, acestea nu își mai pot îndeplini funcțiile în mod corespunzător și întregul organism va fi afectat, la fel și drumurile blocate pot conduce la paralizarea activităților economice din zonele afectate, agravând efectele generate de zăpada și viscol.
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită autorităților măsuri de urgență pentru a menține deschise drumurile naționale și europene, în special pe principalele coridoare pan-europene, precum și accesul din țările vecine! Blocarea accesului dinspre Ungaria în România duce la abuzuri din partea autorităților maghiare, care solicită sume arbitrare pentru parcarea autovehiculelor comerciale, drumurile fiind practicabile pe zona de vest a României! Oradea, Arad, Timișoara, Cluj sunt zone industriale importante ale României neafectate de zăpadă în așa măsură încât să justifice blocarea traficului de trei zile!
În alte țări, în situații similare se întrerupe circulația autoturismelor și se asigură traficul autocamioanelor și autocarelor, autobuzelor, astfel asigurându-se nevoile cetățenilor!
Blocarea transportului rutier conduce la amplificarea gravității problemelor economice și sociale determinate de condițiile meteo nefavorabile, practic la paralizarea întregii economii naționale. Facem apel la factorii de decizie din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să ia toate măsurile care se impun în această situație, în regim de urgență, pentru a menține deschisă circulația vehiculelor comerciale pe principalele drumuri naționale și europene.
În ciuda codului verde anunțat de ANM pentru județe din vestul țării precum Bihor, Cluj, Arad, Timișoara, traficul rutier continuă să fie blocat în mod complet nejustificat!

UNTRR - Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic
©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics