Director: Silviu POPESCUMarti, 12 martie 2013
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Politic  
Local  
Sport  
National  
Reportaj  
Actualitate  
Cultura  
Mica publicitate  
Jobs  
Retete  
Finante Publice  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfDeputatul PNL Cristian Buican propune

„Vâlcea să formeze o regiune împreună cu Hunedoara, Alba, Sibiu și Gorj”

În vederea dezbaterilor despre regionalizare, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican propune ca județul Vâlcea să facă parte dintr-o regiune care să mai cuprindă județele Gorj, Hunedoara, Alba și Sibiu. Propunerea parlamentarului vâlcean vine în urma unor analize economice, sociale și culturale, care demonstrează că formarea unei regiuni din județele enumerate mai sus ar fi benefică pentru dezvoltarea unor proiecte comune de dezvoltare ale acestor județe, precum și pentru promovarea prioritară a județului Vâlcea.
În opinia deputatului liberal, activitățile și proiectele de dezvoltare specifice județelor Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba și Sibiu sunt comune, printre cele mai importante fiind dezvoltarea zonei aferente Transalpina, construcția rapidă a autostrăzii Nădlac-Constanța (ce va tranzita județele Hunedoara, Alba, Sibiu și Vâlcea), dezvoltarea colinară din vestul, nordul și sudul grupei montane Șureanu-Parâng-Lotru, dezvoltarea turismului montan din cadrul aceleiași grupe montane, dezvoltarea mineritul din județele Hunedoara, Alba, Gorj și Vâlcea, dezvoltarea agriculturii din sudul județelor Gorj și Vâlcea și nordul județelor Alba și Sibiu sau dezvoltarea zootehniei montane și colinare și a produselor alimentare aferente specifică județelor Gorj, Vâlcea și Sibiu.
Deputatul Cristian Buican consideră că toate aceste activități și proiecte reprezintă un liant suficient pentru a determina o voință politică destul de puternică pentru realizarea unei regiuni care să cuprindă județele Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Hunedoara.

Parlamentarul vâlcean este de părere că această propunere de formare a unei regiuni are la bază niște criterii obiective și proiecte de dezvoltare regională care vor duce la îmbunătățirea vieții cetățenilor din aceste zone, cu mult superioare și orientate spre viitor criteriilor istorice aflate în dezbaterea publică. „Realizarea regionalizării nu trebuie să aibă la bază neapărat criterii istorice, ci mai mult proiecte comune și oportunități de dezvoltare. Dacă dorim să asigurăm un viitor mai bun cetățenilor, consider că regionalizarea trebuie făcută pe baza unor criterii obiective, bazate pe dezvoltarea acelor zone. Tocmai de aceea aduc în dezbaterea publică ideea formării unei regiuni care să cuprindă județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea și Gorj. Sunt mult mai multe proiecte de dezvoltare pe care le putem pune în practică în cadrul unei asemenea regiuni decât în cazul deja celebrei regiuni Oltenia. Trebuie să înțelegem, o dată pentru totdeauna, că nu vom reuși să reducem decalajele calității vieții față de țările occidentale dacă realizăm reforme doar de dragul unor oameni sau partide. Regionalizarea trebuie să plece de la necesitatea implementării unor proiecte, care să se realizeze cât mai repede și să dezvolte infrastructura județelor respective și să asigure un trai mai bun locuitorilor. Iar această regiune formată din județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea și Gorj pleacă tocmai de la aceste realități”, a declarat deputatul Cristian Buican.
reforma unitara (de marca PNL - 12/03/2013 06:54)
trebuie rupte si teritoriile precum in vechile regiuni, altfel veti avea doua, trei fusuri orare. Acum fiecare dupa interes, cum are rudele si afacerile.
la centru-dreapta spre west (de john\'s - 12/03/2013 09:33)
Excelenta orientarea senatorului Buican. O sustin si incurajez o dezbatere publica in care sa aduca la cunostinta avantajele, eventual dezavantajele, intentiei.
Bravo! (de daniel - 12/03/2013 10:57)
Cred ca Buican este singurul sanatos la cap de pe scena politica. Sigur ca ne este mai bine intr-o regiune cu Sibiu, Alba si Hunedoara decat cu Craiova si Olt. Nota 10 pentru initiativa!
da domnule (de tasedelavalcea - 12/03/2013 11:41)
ar fi extrem de util pentru turism, am lua aminte la cum se munceste si traieste mai la nord , ne-am rupe cate putin de balcanismul feroce care ne mananca zilele. sustinerea acestei propuneri face obiectul unui referendum local. dar pana atunci ar trebui adusa la cunostinta tuturor ! stima
Bravo ! (de Diana - 12/03/2013 12:26)
Asa DA !
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics