Director: Silviu POPESCUVineri, 24 octombrie 2008
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
carrefour  
Politic  
National  
Sănătate  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfVernisaj la Casa Simian

Florin Bogoslov, un artist eliberat

Îl cunosc de mult pe Florin Bogoslov, din anii ’70. Atunci, am îndrăznit să-i fac un portret în ulei. Mă bucur să văd că expune acum la Casa Simian, după patru ani (în 2004 a avut o altă expoziție personală în același loc). Atunci, îmi spune, în 2004, i-a fost cumpărată integral, imediat după vernisaj, un lucru mai puțin obijnuit în spațiul nostru cultural.
Din 1998 a renunțat la societatea comercială pe care o înfințase și practic, de 10 ani este artist liber profesionist. „Dacă vrei să fii liber profesionist, fii liber!” , afirmă cu credință Florin Bogoslov. „N-am făcut parte din nici o structură. În armată, când au vrut să mă înscrie într-o astfel de structură politică, le-am spus că prefer să fiu împușcat!” În anii 80, când lucra la combinat, a prevestit schimbarea care s-a produs mult mai târziu.
Expoziția lui cuprinde lucrări de pictură, grafică, sculptură în marmură și lemn. Sunt lucrări monumentale, sau de mici dimensiuni. Diversitatea este foarte mare. Tehnica în care se exprimă nu contează. Energia eliberatoare este totul.
Vă așteptăm la vernisaj, astăzi, la ora 17.00, la Casa Simian.

L.M.
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics