Director: Silviu POPESCULuni, 9 martie 2009
Titlurile zilei
Prima pagina  

Articole
Economic  
Politic  
Local  
Actualitate  
Cultura  
Opinii  
Horoscop  
Mica publicitate  
Jobs  
Justitie  

Sondaj

Prima pagină
în format pdfRomeo Popescu: misiune sau impostură?

În atenția:
Domnului Dan Nica, ministrul Administrației și Internelor, Vicepremier al României
Doamnei  Laura Codruța Kovesi, procurorul general al României
Domnului Teodor Trancă, prim-pocuror al Parchetului de pe lângă Tribunalui Vâlcea,
Domnului Florian Marin, comisar-șef de Poliție, inspector-șef al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea,
Ministerului Public, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Pitești
Domnului Daniel Morar, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție; DNA - Serviciul Teritorial Pitești
Domnului George Cristian Maior, directorul Serviciului Român de Informații


Spre știință:
Domnului Ion Cîlea, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
Domnului Dumitru Persu, coordonatorul A.T.O.P. Vâlcea
Domnului Remus Grigorescu, prefectul județului Vâlcea, reprezentant al Guvernului României

Consiliului Național al Audiovizualului

În emsiunea Local Kombat, a Televiziunii Etalon Râmnicu Vâlcea, de vineri, 6 martie a.c. au fost făcute o serie de afirmații deosebit de grave de către domnul Romeo Popescu, cetățean român, domiciliat în județul Vâlcea. Ca să rezumăm – înregistrarea emisiunii este edificatoare și poate fi obținută potrivit Legii -  afirmațiile se refereau la modul cum invitatul emisiunii s-a implicat în desfășurarea procedurilor legale, legate de procesul de corupție în care sunt judecați Mircia Gutău, primar al municipiului Râmnicu-Vâlcea, și Nicolae Dicu, fost viceprimar, aflat pe rol la Curtea de Apel Constanța, sub numărul 698/57/2008, cu obiect „luare de mită” (art. 254 C.p.).

Invitatul emisiunii a afirmat că:
- s-a implicat, alături de Poliția Județeană Vâlcea, împreună cu inspectorul-șef Florian Marin, în solicitarea, de la Grefa Curții de Apel Constanța, a copiei de pe mandatul de aducere în fața instanței a martorului acuzării (DNA), Constantin Popescu. Pretextul a fost că mandatul de aducere nu fusese trimis de grefă la adresa corectă.
- cu o zi înainte de proces, l-a urmărit pe martorul acuzării (DNA) la domiciului acestuia din str. Lacului și, constatând că martorul a parcat mașina acasă, a așteptat, în fața porții, să-l aducă în fața instanței; constatând că martorul Constantin Popescu nu mai iese din casă, a tras concluzia că acesta „a fugit” și l-a apelat pe telefon ul mobil de pe un număr necunoscut martorului, pretextând că întreabă de „o familie Voicu”
- a aflat că martorul părăsise domiciliul (singurii care știau erau polițiștii) și i-a recunoscut vocea la telefon când a pus pe cineva să întrebe de „familia Voicu”
- în ziua procesului „îngrijorat” că martorul nu se va prezenta la audiere, l-a așteptat pe acesta împreună cu forțele polițienești vâlcene deplasate la Constanța;  un polițist l-a sunat pe martor, fapt pe care invitatul emisiunii îl cunoștea în amănunt, și aflând că „martorul vine”, s-a liniștit
- tot în ziua procesului, la ora 8.20, l-a așteptat pe martor în fața Curții de Apel Constanța, și a început să-l fotografieze insistent încă de la 50 m, urmărindu-l ulterior pas cu pas, chiar și când acesta mergea la toaletă
- referitor la momentul când martorul a ieșit din sala de judecată pentru a merge până la mașină, invitatul emisiunii a făcut afirmații de genul: „nu putea fugi, pentru că aveam oameni peste tot, și în interior și în exterior,  iar mașina îi fusese blocată”
De asemenea, în ziua procesului, în săptămânalul Vocea Vâlcii pe care-l editează, Romeo Popescu a scris:

„Contactată, soția sa (a martorului Constantin Popescu - n.r.) a afirmat că acesta ar fi primit vizita unor polițiști de la formațiunea județeană - "Compartimentul urmăriri", care l-au amenințat și i-au cerut - în termeni duri - să nu se sustragă mandatului și să accepte executarea acestuia, conform legii. Pe parcursul întregii zile de miercuri, redactorii noștri de investigații l-au monitorizat pe individ (după cum am și anunțat), anunțând organele statului zonele de deplasare (cu sau fără treabă), ba chiar identificându-i locantele de adăpost, apelându-l, fără identitate declarată, pe mobilul cu numărul 0722XXXX. Considerând că de data asta lașul martor al acuzării nu va mai putea scăpa de sub observația și tutela juridică a organelor statului,
s-a făcut invizibil, de la domiciliul aflat în strada Lacului. Lăsându-și mașina acasă, Crinu Popescu a fugit prin spatele imobilului (pentru că era așteptat la poartă de polițiști, după cum s-a convenit), fugind de răspundere. Mai apoi, aflând de fuga lui, l-am sunat (pretextând că îl căutăm pe un anume Voicu), l-am identificat și l-am anunțat pe comandantul Poliției municipale despre numărul de mobil la care poate răspunde. Comisarul șef Eugen Preda a reușit să dialogheze cu acesta, obținând o 
justificare puerilă cu privire la dispariție, justificare ce nu poate sta în picioare. Cică  s-a speriat de polițiștii de la Județ și a plecat singur la Curtea de Apel Constanța, menționând că, joi, 5 martie, la ora 8, va fi în sala de judecată. Cum și redacția noastră va fi prezentă acolo, vă vom ține la curent cu cele ce se întâmplă, prin intermediul cotidianului local Viața Vâlcii."

Întrucât din aceste afirmații, făcute publice repetat în scris în Vocea Vâlcii (tipărit și on-line) și prin audiovizual în direct la TV Etalon și în reluare de cel puțin 3 ori, reiese că domnul Romeo Popescu a avut un rol deosebit de activ alături de reprezentanți ai instituțiilor Statului, vă rugăm să ne comunicați dacă sus-numitul face parte, ca subofițer sau ofițer, din structurile Ministerului de Interne, Ministerului Justiției, altor instituții sau structuri ale Statului Român, ori este colaborator al acestora. În caz afirmativ, vă rugăm să ne precizați dacă prezumatul angajat al uneia dintre instituțiile Dumneavoastră era în misiune ordonată și a avut ca sarcină urmărirea, intimidarea, restrângerea libertății principalului martor al Direcției Naționale Anticorupție, într-un proces de o excepțională importanță pentru comunitatea vâlceană.

De asemenea, vă rugăm să ne comunicați dacă prezumatul angajat al uneia dintre instituțiile Dumneavoastră a avut ca sarcină întâlnirea cu inculpatul Gutău și avocatul acestuia, maestrul Fieroiu, în seara de dinaintea procesului, la recepția aceluiași hotel în care s-au cazat, potrivit afirmațiilor făcute public de martorul Constantin Popescu, în fața magazinului Adevim, din River Plaza Mall Râmnicu-Vâlcea.

O ultimă rugăminte: vă rugăm să ne mai comunicați dacă domnul Romeo Popescu, prezumat angajat al uneia dintre instituțiile sau structurile pe care le conduceți, a primit misiunea ca, prin presa scrisă și prin audiovizual, să-l discrediteze și să-l supună oprobiului public pe martorul Constantin Popescu, afirmând repetat despre acesta că e un "laș", că "va face pușcărie", că "ar putea să moară la Râmnicu Vâlcea, nu în drum spre Constanța" etc. etc. etc.

Așteptăm răspunsurile dumneavoastră în termenul legal, iar în cazul în care domnul Romeo Popescu nu este angajatul uneia dintre instituțiile sau structurile pe care le conduceți, vă rugăm să vă autosesizați, să verificați care este grupul para-legal desemnat în repetate rânduri în cadrul emisiunii de la Etalon și prin ziarul Vocea Vâlcii prin cuvântul "noi" (noi l-am urmărit, noi l-am monitorizat, noi l-am sunat, noi aveam oameni în interior și în exterior, noi i-am blocat mașina etc. etc.).

În eventualitatea că domnul Romeo Popescu, în calitatea lui cunoscută de ziarist, ale cărei limite au fost depășite peste pragul infracționalității, nu este și angajatul uneia dintre instituțiile pe care le conduceți și elementele prezentate nu sunt suficiente ca să  vă autosesizați cu privire la derapajele de la legile românești în vigoare, care ar trebui să apere libertățile publice și individuale, ne vom adresa Comisiei Europene, căreia îi vom trimite o copie a prezentei solicitări.

Cu deosebită considerație,
Grupul Citymedia, editorul cotidianelor Curierul de Râmnic (Râmnicu-Vâlcea), 24 de minute (Pitești),
precum și al săptămânalelor CITY și 100% Publicitate

Silviu Popescu,
Director fondator
Din Voicea Valcii de azi (de admiratoare - 09/03/2009 01:37)
"Pe întreaga perioadă de timp cât Crinu Popescu s-a aflat în sala de judecată, comportarea lui a fost nefirească. Fără să-și dea seama, el a fost filmat tot timpul și imaginile imortalizate stau mărturie celor afirmate aici. Poate, dacă un psiholog ar vedea înregistrarea, i-ar putea stabili un diagnostic precis: panicard sau paranoic? Roșu la față, emotiv, convulsiv, cu mâinile tremurânde și o instabilitate a labelor picioarelor, omul s-a dovedit un fricos, un individ instabil. Pentru toți cei care-l monitorizam, s-a știut că va dori să fugă din sala de judecată, lucru care s-a și întâmplat. Numai că, deja, luasem măsuri, ca să nu se poată sustrage mandatului de aducere."

"La ieșirea din sala de judecată, primarul Mircia Gutău ne-a declarat: „Vreau să se termine, odată, acest proces, ce se continuă într-un mister bănuitor. Aproape nu mai rezist și am senzația că particip la un joc al absurdului. Când nu vine Crinu... când lipsește un judecător… și cine știe ce va mai urma! Îl rog pe acuzatorul nostru să vină la termenul din 2 aprilie, ca să se termine odată. Mi s-a luat de procese și, după terminarea lui, vreau să uit totul. Nu voi întreprinde acțiuni în justiție, nici împotriva denunțului calomnios făcut și nici împotriva procuroarelor, reprezentante ale Magistraturii. După soluția finală, oricare ar fi ea, voi șterge din memorie nefericirea trăită, pentru că nu mai am, de mult, gândul răzbunării".
Romeo Popescu - Zorro de Valcea (de Alex - 09/03/2009 08:54)
Ce tare....nu inteleg domnule Popescu ce aveti cu Zorro de Valcea...omul nostru este un justiabil de prima mana, un haiduc autentic, nu a dorit sa triumfe decat justitia :))...Romeo este un "agent secret" al statului (mafiot, desigur) si este platit de Gutau si compania pentru a face filaje si interceptari, totul pentru ca justitia oarba sa nu vada procesele de mita si coruptie de la primarie :)
IMAGINATIA LUI ROMEO POPESCU (de MADONA - 09/03/2009 09:48)
Romania, va fi condusa in curind de un OBAMA, toti infractorii gen GUTAU SI TOATA gasca lui vor pierii cu siguranta, inclusiv CONSTANTIN ROIBU. Toti acestia sunt deja tradati de oameni cu epoleti.ei sunt urmariti ,nu POPESCU de la ROVIMET.Ordinea incepe cu gasca de la Vilcea.Veti vedea.GUTAU ESTE IN AGONIE.El stie lucrul acesta.Crinu Popescu stie ce are de facu,sa va fie clar.Romeo Popescu ESTE UN MARE NENOROCIT.
Te doare... (de Naica Popa - 09/03/2009 11:16)
Te doare capul cand citesti toate astea. De cand baiatul de plutonier MFA, Romeo, este ziaris? Si-a facut studiile de gazetar la SRI? E bolnav, dragiii mei, altfel nu-si lasa copii si sotie, altfel nu traia cum traieste. E bolnav si de frica striga, tot timpul stiga pentru a se auzi. Are senzatia ca-i lipseste puterea, de aceea si-o pune cu gramada pe cap, minte ca un ordinar, incalca legea si striga, rupe din om si tipa. Este bolnav! Nu-l mai bagati in seama! Nu-i mai incurajati tampeniile. El nici cu familia lui nu s-a inteles, dar cu unul strain. E paranoic. Pacat ca nu se trateaza, s-ar putea salva. E bine sa inceapa de la Spitalul Vechi, din Ramnic, ca sa poata avea intrarea la Balaceanca sau Socola, care sunt scoli pentru studii inalte, unde diploma obtinuta ii va putea certifica meseria de azi. Nu vedeti ca el nu are nici o lege, nici o judecata in tot ceea ce face. Feriti-va de asemenea indivizi aflati in libertate. Atentie si la accidentele destul de grave pe care le-a avut cu autoturismul. Credeti ca a iesit zdravan din ele? Apara-ne, Doamne, de asemenea fiinte fara judecata!
Agent acoperit! (de Tot eu - 09/03/2009 15:15)
Romeo Popoescu este agent acoiperit al SRI. Agentul OO7, acoperit de RIDICOL si de prostie!
Curierul de Râmnic
Abonamente
Publicitate
Contact

Informații
Ramnic Tube
Sitemap
Arhivă
Newsletter
Anunțuri
Curs valutar
Dicționar
Jocuri
RSS 2.0

Imagini din
Râmnicu Vâlcea
Panoramă
B4U Râmnic


©2006-2010 SC CITYMEDIA SRL. Toate drepturile rezervate.Design și programare: Datagram.roDespre noi :: Termeni si condiții :: Contact
free counter with statistics